香港外流球員討論區(10)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
咁講我又唔太信
天朝大國唔通話自己邀請件英甲大後備咩
簽佢唔簽樂仔咪得
反正暫時唔見得佢地會重用樂仔
一日未入中國籍,都唔得,佢首註又唔係香港,除非又改例
但之前中國已經想派passport俾血統兵,幫班國企球隊,派埋俾tsun一啲都唔奇
白蛇開工回應未
英甲隊小將■赴中國U21訓練 之前入選中國香港隊

北京時間10月10日消息,英甲球隊牛津聯在官方網站確認,19歲的中場球員戴偉浚前往阿姆斯特丹,隨中國U21訓練。

戴偉浚出生於1999年7月25日,他出生於中國香港,持有中國香港及英國雙重護照,11歲時隨他父親離開香港移居英國,加入雷丁青訓營。2016年他加盟伯裡,1年後和伯裡簽下職業合同,並完成職業生涯首秀。他在伯裡一共出場11次,打進1球,今年8月,他轉會牛津聯,本賽季尚未有過出場。

為備戰東亞杯資格賽,中國香港隊之前曾召入戴偉浚進入初選名單,但戴偉浚並沒有能進入最後的23人名單。

(卡拉斯)

關鍵詞 : 中國香港英甲U21

sina都有新聞
[url]http://sports.sina.com.cn/china/gqgs/2018-10-10/doc-ihkvrhpt4084876.shtml
[/url]

天使揪頭髮北京
港慫都不要的貨■
今天06:58

去中國camp已經有問題,一個法國球員會唔會join意大利training camp
404 not found
會唔會答I arrange him to join the camp
fb班傻鳩話人望高處冇問題
咁就咪撚再屌港共高官同建制派賣港啦,佢哋都係為左利益咋,有咩問題
河蟹左
過左半日呀白都未有回應
所以話香港人同支那人根本就冇分別

走難民族,見錢開眼出賣人地
Tsun既初心係乜
天知道 我對不對
年紀小 狂想多 會受罪
諗諗下白咖喱又好似冇咩可以講,唔通話我都俾人呃咗咩,咁就冇彎轉
重磅官宣!72歲老帥啟用留洋第八星,11歲加盟伯裡17歲英甲首秀

來自英甲牛津聯俱樂部的官方消息,19歲中場球員戴偉浚在國際比賽日離開了球隊,他前往了阿姆斯特丹與中國U21男足國家隊匯合。此消息一經公布便遭到了香港球迷的吐槽,因為戴偉浚此前曾被香港足球列入大名單,如今遭到了國足搶人,部分球迷直接吐槽國足“饑不擇食”。

戴偉浚本人也證實了這一點,他確實已經到達了荷蘭。如此一來,U21國足將呈現眾星雲集的盛況,擺脫希丁克此前所言“只有3到4名球員符合用人標準”的人荒困境,隨著戴偉浚的入隊,72歲老帥正式啟用留洋第八星,此前他已經召集了7名留洋球員,其中包括:張玉寧、林良銘、嚴鼎皓、黃聰、程輝、姚道剛、李揚。

http://k.sina.com.cn/article_2497472370_94dc677200100bual.html?cre=tianyi&mod=pcpager_spt&loc=3&r=9&doct=0&rfunc=33&tj=none&tr=9
值得一提的是,戴偉浚同時持有中國香港護照、英國國民護照,有資格代表英格蘭代表隊參加國際比賽,他曾經是香港U15代表隊成員。現在,他成為了中國U21國腳。
返唔到轉頭喇
啲內媒已經報導佢歸化,幫佢決定埋
騎虎難下
一個英甲後備都可以吹奏到天才咁,打飛機黎講中國媒體真仲係勁過香港少少 中國本身都一堆後生係外國坐緊啦,當年張稀哲去埋德甲咪又係得個坐字
仲有所謂高處就係中國 真係好高
政府叫人上大灣區都冇問題啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞