歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2018年10月號)

567 回覆
4 Like 1 Dislike
不過而家深水埗都無貨 唸緊買 PG GP01 or MKII
巴打請問gaia 油可唔可以用郡氏開油水開 比例會唔會有變

另外Gaia 214 隻暗綠色轉返郡氏係邊隻number 我眼殘唔識分

唔該晒巴打

另外有冇大佬知依隻綠色點配出黎,望落去完全唔膠
我想問有冇巴打試過唔見左零件
我砌隻RG 00Q(T)砌到最後諗住開始諗點配色果陣發現個額頭粒件唔見左
巴打會去邊到補番件,我又唔想因為咁成盒買過
淘寶係唔係唯一辦法?
可以,我都係咁開緊...不過黎緊都轉唔用群氏開油水,太臭
我知係GK
我想問係啲飛翅炮可以點打銅枝
有冇人用過泡菜隻ipp油? 見youtube有人用ipp油噴sazabi好似都幾靚
唔該晒巴打
飛翅炮太重,接合位唔大,如果只係卡榫、磁石會唔夠力
想問下 電鍍件啲水口位 可以點搞
如果上網買你地會係咩網買,想直接寄屋企,想買D 1/48 高達RX-78-2 果D大大隻擺,又唔想出街搵+ 拎住咁大盒野番去
隻moon見返貨
今日先得閒去結果賣哂
遲3日撲者

邊個話模型少左人砌
想問下 super minipla 勇者王再版係咪今個月
第一次用av油噴(黑蓋)唔係好掌握到個比例,其實係咪唔洗落thiner或者落好少量就夠?
用相近顏色補色/洗電鍍再上色/無視大法/剪出嚟打磨完啲件拎去廠電鍍
用水開ga wor ...

[img]https://img.eservice-hk.net

今日係咁多
我用佢隻airbrush thinner
用水開落噴筆會生銹,落thinner/酒精 開就得,記得唔好谷槍
Oh sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞