歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2018年10月號)

567 回覆
4 Like 1 Dislike
rx88 同 康田 d av油 白 紅 銀 黑 都無曬
唔會掛,本身高度差咁多
仲有nadlee 係入面
佢九成九會兼用exia內骨
應該同fa78 ver ka差唔多大盒
水性漆反而適合手油 mr color 有兩個水性系列 mr hobby aqueous color 同 acrysion 都麻麻地 主要問題係好似擺極乾唔透咁 尤其香港潮濕天氣

𠵱家用水性 都係 AV 或者 田宮

田宮水性其實唔錯 頂級高手都係咁用 反而有班高不成低不就嘅老嘢玩唔掂先多聲氣
消光應該砌完先噴?噴完先砌?定每個部件砌好獨立噴好啲?
hgce 隻strike 裝唔裝到hg perfect strike 既裝備?
其實好多時都係人㨂油同時油都㨂人
總有啲油啱自己脾性同心水
想問下各位巴打買模型最抵屌
有無巴打有砌飛機?
最大獲係近屋企嗰間高達款唔齊

聽聞話精品好似唔錯,唔知各位巴打覺得點呢
巴打們可唔可以順便分享埋你哋去開邊度買,俾細佬學下野
小弟係逐件噴, 驚有d位噴唔到, 同埋廢事連埋上左金屬色既骨架一齊噴
通常都係SSP貓店,模倉,精品
精品分店都有幾間近嘅都OK
再唔係就奇趣天地不過貴少少

不如你講吓你 住 / 返工/學 近邊區
另外想問下手油啲顔料用咩性質好 用錯會唔會爛膠,我見滲線會,手油油性漆係咪都會?
觀塘區
觀塘工廈有一檔studio 有得賣
好似叫模型工房
Fb見啲人賣一箱垃圾發黃廢件開人三四百蚊真係好撚肉酸
Bandai ARX-8啱啱出好似貴咗啲
等多排再買唔急

btw Figure rise standard嘅拉打build,齋用剪鉗唔用筆刀會唔會出事
通常齊款嘅,都係偏貴,去貨慢所以有錯覺佢齊
得閒經過行下模型鋪等佢返貨/上fb收好過,橫掂財團b嘅通販模型唔會絕版
想問下RG sazabi 邊度仲有貨,去左好多間都唔見
觀塘工廈有間智高 好多超舊模型都有工具油果d 都算多
貓店大把
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞