歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2018年10月號)

567 回覆
4 Like 1 Dislike
Sparmax有氣江果隻都ok, 噴槍我就覺得麻麻
成日會漏油搞到成條針都有油漬,可能我當年用得差⋯
依家用緊iwata, 霧化做得好好,實淨,清潔容易
想再高級d就德國野
之前試過買田宮白蓋帶落香港都冇事
試淘左支大陸brand既500ml 開油水,報集運寫係模型用具就算
Ching 想請教你 車入面沙發果隻色 噴罐做唔做到
Ching 想請教你 車入面沙發果隻色 噴罐做唔做到
想整靚HG高達眼位
筆塗會唔會靚過貼紙?
Yes, 半光黑
第一隻pg 有廿年歷史 砌過覺得太複雜 但啲甲又無乜 details

種意大大隻嘅話 不如買 MEGA SIZE 更大隻 又易砌
舊pg主要賣點係非常精彩嘅內新構造,上下色剩係睇副骨都睇幾晚 ,外型(我認為)同可動都比唔上近年嘅mg甚至部分hg。
想問下打磨會用到幾多號沙紙先算光滑?

啲彈頭可以點噴 好難

搞左兩個月終於整好,著燈個下射左
入坑 試玩
welcomeeeeeee 有咩唔識隨便問
如果我想黑邊 中間銀色 裡面紅色 係咪無咩可能
油/噴完乾左,遮住佢。最後masking哂個圓,油/噴黑蓋過哂所有色佢
就咁講就易d既
噴完主色 之後手油好過啦…

如果堅持要噴既就咁做

噴紅色>落blu tack痴住 拎竹簽畫番個多既走
噴銀色>如上
噴黑色>如上
噴主色>如上

圓形好難落膠紙

或者你可以度哂d直徑,界唔同既圓形膠紙

每次望到都好感慨成功砌到部咁既野

已家砌埋部天意就封筆唔砌高達了

全因爲無限維度anchoret yao d模真係好岩心水
MAKER噴筆
福利 00q full saber已經 275
唔知會唔會再低呢

鳩砌
新手想買噴筆Ps270 0.2 & Ps289 0.3 呢2 支邊支好 或者有冇其他推介?

有冇巴打有整過呢套?
啲飛翅炮點ser?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞