歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2018年10月號)

567 回覆
4 Like 1 Dislike
笨大呢排做咩出W系列?最後我好喜歡
https://www.youtube.com/watch?v=5v2VVCrQR-s&feature=em-uploademail
笨大呢排做咩係咁出W系列?最後我好喜歡
笨大出新模,一定要搾到盡為止
出咗甩毛wing就緊係出埋ew wing
呢個系列...始終改得over左, 不過呢隻點都改得好過之前隻甩毛wing
moon158蚊

好彩之前買唔到
唔爭在出埋proto zero
伸脷:已訂
MK2 點解要2部?
上水報告進度 噴咗成個月先起到nu副骨 執埋啲細位就到外甲同無限牛油炮

仆街點解啲圖全部打橫曬
出晒事
首先,咁多年冇砌模型又冇update資訊,唔知道原來uv cut 光油係唔做得拋光,會白化
而部車頭幾層就正正用咗uv cut,之後唔夠油先用Gaia007上多幾層。即係如果我拋光磨穿咗Gaia個幾層就要拎去洗油

咁我琴晚就抱住橫死點死同早死早着嘅精神去拋咦!拋完又冇事喎!以為大步攬過啦,點知....

今朝幫架車影相嘅時候,隻貓走過黎一手就撥落架車到,雖然最後我隻腳救到架車冇跌落地,但就壓到部車,AB柱啲油裂咗,一磨就成塊甩出黎
今鑊真係

原來唔拋得?
好彩見到你個post
新手噴漆又有野想問,如果打陰影應該係加深底色著手,定或是係面漆著手?

如果係底漆著手係唔係 白色底漆上灰色/ 灰色底上深灰色係陰影位?
我對上一架用UVcut 做光面又無乜特別問題wo
你有冇落compound拋光?
我都唔肯定係咪真係會出事
用雙星 三寶
慘慘 一擔心機
咁可能依家嘅uv cut冇事...
唉,急救緊,希望最後出黎影響唔會太大
完全feel 到嗰種灰同痛
一陣又出番隻fit版俾人炒
fix
有樣野我知自己WOW左, 因為真係有段時間無追開

之前PB隻FIX wing zero見支炮好型, 但成2千幾3千就算數,
上面見到HIRM WING EW真係有少少中毒,
google過原來HIRM啲外甲都係要自己剪件,
同埋原來WING ZERO都有HIRM版, 都幾靚仔
想請教下,

1. 咁HIRM版同普通MG分別只係HIRM副骨係現成同外甲分色靚啲?

2. 我見HIRM版WING ZERO係special coating, 如果上水貼再噴消光會唔會無左層珍珠色?
睇唔出邊到有事
呢張係出事之前
出咗事之後冇心情影
唔同色

噴埋電鍍效果應該好撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞