linux開心用家互助揮手區 2018

233 回覆
24 Like 15 Dislike
嘩我試裝 Caffe 仲要由dependency 開始 compile from sourse 用埋 Intel compiler & nvcc
好痛苦 難到嘔 搞左好耐先搞掂
intel compiler我都唔識裝
啱OS 既話好似行佢條 install script 就 OK
只係錢嘅問題
我果陣用大學啲 cluster
亦因為咁無得開心 sudo
要樣樣野都自己 compile from source
應該咁講
對啱 distro 先啱
對唔啱嘅話我想喺 fedora 裝 Intel mpi 都唔係咁易
咁係咪即係玩完
點解要用catalyst?你果張咩卡?
hd7730m
唔係一定要裝先用到張amd 咩
試下xf86-video-amdgpu
裝咗,有冇咩app可以睇或試係咪用緊amd?
裝個unigine heaven跑跑
lm
唉,又有問題
我插usb dac 成日都斷下斷下,內置 usb dac不斷變變變,究竟係usb driver 問題定咩,照計隻dac 唔洗driver
用咩de?kde既話係on99
我隻dacmagic xs v2冇問題
gnome
唔通要重裝
睇下dmesg?
唔識睇,不過而家好似又好返啲
想問下點解linux打中文咁多方格嘅?字型問題? 同埋點解倉三倉五同windows macos ios android 啲字打法差咁遠
方格: 裝返wqy-microhei,字型問題
打法: 死症
好彩都係拎黎做計數姐
thank you 巴打幫咗我咁多
最衰我唔打速倉,唔係既話實有計
好彩都唔係常用字打唔出,最多打書面語姐
btw巴打推廣linux仲有心過mr.a
我琴晚整好埋osx果隻touchpad輸入法
有人攻有人守
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞