呂麗瑤跟梁震英一樣,大話連篇,絕不是一名可信的證人

143 回覆
953 Like 35 Dislike
你啱啱唔係講緊oscar ma無辜咩
總知我嘅立場係
用林奕含事件去講強姦真係得啖笑
臭雞
你話個老師俾人屈到冇老師做
但其實佢係犯咗法 冇老師做係抵死
我意思係犯法你都覺得冇問題
咁Oscar ma一定好無辜
到依家都冇得用真名教書
你知唔知自己講緊乜,人地同你講緊老強你無啦啦扯去通姦做乜。乖乖地同佢講番老強先,一單還一單。

你想通姦或者沖紅燈乜乜物等傾完主題先好離題。唔好為拗而拗
教練,om,台灣個教書佬
一個師徒關係
一個sp關係
一個婚外情關係
三個係完全唔同嘅case

台灣個教書佬如果唔係有人被分手本身又玩唔起,寫本書爆佢大獲,你估幾時先有人查到佢通姦然後身敗名裂 個重點係佢係因為疑似老強先無書教,而唔係通姦
唔係話同情個男人,只係覺得女人可以用呢種報復手法然後個個都捧佢上位,效法佢膜拜佢,根本同個男人一樣仆街
而公眾就一味針對個男人有幾仆街
4 隻字可以錯3 隻,child 登真係child 登
第一次見比人非禮完仲搭哂膊頭
以為av先有
單案仲審緊 樓主咁發表言論會唔會唔係咁合適
SP??
不過唔想離題啦
總之係個台灣佬個單時間點冇分得咁開囉
通姦係佢自己認
港女為咗呃like可以幾盡?上網講過乜,post過乜完全無用腦,到頭來前後不符,自食其果,報應
pish
林奕含單野根本只係普通師生戀婚外情,只係因為佢出左本書,入面D情節好撚誇張,D人就當本書內容係真,諗住用呢本書做證據告鳩個老師,但林奕含本身係有重度抑鬱症,不嬲KEEP住食藥,唔記得係個D藥副作用,定還是個病本身已經令林奕含成日有幻覺,個本書內容除左同老師婚外情係真,其他情節好撚多都係FF出黎

最撚好笑係佢老豆老母,自殺後單婚外情爆左出黎,你一係就話強姦,一係就話威逼利誘,佢老豆老母就話個老師係誘姦,究竟乜撚野係誘姦?個陣已經有網民就呢個位覺得成件事唔係咁單純,好有可能係兩情相悅,而對老豆老母心知冇證據告到老師,所以求鳩其作個TERMS出黎叫誘姦,然後借社會輿論整死老師,當然事實係好成功,因為有成堆反智台灣人唔理三七廿一,只要係當時有稍稍質疑"受害者"的都會被批鬥到潛水

最後台灣差佬個邊決定不起訴老師,原因係根本冇任何證據證明老師有威逼利誘甚至強姦林奕含,相反的係,女方老豆老母極度唔合作,完全唔肯交出任何一點關於呢件事的證物,包括女方寫的日記,我自己估可能係因為日記上面有寫到女方對老師的愛慕之情,同老師拍拖好開心之類的字句,老豆老母睇完知道真相但唔忿氣,用腦諗下都知,如果你手頭上有任何證物可以煮死個老師,你即刻狗衝同差佬合作啦,點會一邊話要同仔女報仇,一邊收埋D證物唔俾差佬查?另外林奕含最FD的幾個女仔都出面做證,話女方成日帶老師同佢地食野見面一齊玩,每次出黎都非常開心,完全就係一對熱戀中的情侶,唔止一個人仲要個個都係咁講,最尾咪不起訴囉

呢單野響台灣PTT個到已經成為網絡史上最大炒車事件,到而家仲俾人BIN緊,屌你搵呢單野做例子唔該搞清楚來龍去脈先,亂鳩咁UP,仲好意思話台灣仔弱智
唔好意思
你回應左邊個point
正是
個時已經太多台灣人炒車
而家到連登啲女人炒車
上面攞林小姐做例子已經on9
然後仲有人搵埋一個九唔搭八補習佬
呢單案好大機會告唔入 口同鼻拗
假設件事有發生過 被害人同加害者其實可以一直保持良好關係
寫房恩琪的初戀樂團個林奕含當初被補習老師誘姦後 一直繼續補習
唔係所有受害人都可以電視廣告咁識say no 咁細個被人非禮就知咩事 唔少性騷擾/性侵受害人都係多年後先知原來自己比人搞
香港性知識太落後
係 所以比人性侵(自稱)後仲可以主動橋晒手搭哂膊頭影相 你講依返說話有冇諗過依家啲女十幾歲已經做緊雞做緊ptgf 香港性知識一啲都唔落後
做ptgf=性知識唔落後
好多外國教會孤兒院小朋友細個都被人性侵/性騷擾但無反抗
韓國都有熔爐套戲講聾啞小朋友被性侵但唔識反抗
好多唔認識性嘅小朋友係唔識反抗 就算覺得有問題都未必會出聲
係唔係一定要即時報警反晒面先叫有發生過
好多被禁錮嘅人都有Stockholm syndrome 覺得愛上禁錮自己嘅人 咁係咪又無問題
首先 做得ptgf咪即係雞 雞會唔會唔識性嘅野
然後 你自己話香港性知識落後 自己又舉哂啲外國例子出嚟
重點嚟啦 先唔講單野有幾成真 今次單野個受害者(自稱)話比個教練性侵果時 佢已經唔係細路女 而且根據佢嘅說法 佢話自從發生果件事後就同個教練保持距離 即係佢知道發生咩事啦 佢又唔係小朋友又冇唔反抗到又冇愛上個教練喎 你舉出嚟果三個例子完全冇樣中今次單野 得 我當你講果啲野香港都有(但真係未聽過 )但香港性知識一定唔落後 大把女扑野當食生菜 下次舉例舉好啲

拿 其他野我講啦 扑野多同性知識唔係同等架
性知識亦同識幾多pose 幾多招式唔係相等
屌你香港資訊咁發達學校點會無教個閪唔俾得人摸,仲有大把電視廣告,條女仲要十四歲唔係四歲喎,同孤兒院差十幾皮啦
屌你知唔知學校家長性教育上幾保守呀
幾多人唔知女人有三個窿 連尿道閪屎眼都分唔到呀 係唔係次次港鐵車廂比人非禮都夠膽大叫唔好呀 知唔知幾多人係啞忍
睇過廣告就識反抗 所有非禮強姦都捉得曬啦
條女主動勾引
我都係想入娛樂圈啫
你班連登仔唔好咁啦
屌你都係潛啦
條女俾人搞完仲同人咁撚frd
似鳩up多過唔識反抗啦
要宣傳性教育人去其他地方啦
睇你柒落去真係好撚尷尬
hehe?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞