呂麗瑤跟梁震英一樣,大話連篇,絕不是一名可信的證人

143 回覆
953 Like 35 Dislike
其實根本上一個男人,冇做過都可以俾人屈到
60歲既教練帶個1x歲既靚妹返屋企除褲按摩,
就算條女當時係自願無反抗都要坐監啦下話
有無練過跑或者跟過教練訓練其他運動啊?
謝霆鋒昨日被裁定「表面證供成立」,表示案件須繼續審訊,被告可選擇自辯或不自辯,相反若「表證不成立」,被告便毋須答辯獲釋,審訊亦隨即結束。
表證成立在刑事案中常見,律師謝連忠指出只要控方的證據及證人口供具某程度的完整性,表面看來並非不可靠、不齊全或缺乏根據,法庭一般都會作出表證成立裁決,卻不代表被告被裁定罪成,不少被告被裁定表證成立,但審訊完畢後會被判無罪。

基本上好撚ON9的案情都可以表證成立
無,
正常ga??
案中被告教左幾十年,佢都只係試過一次,我諗係反常到極

「控方再問他曾否單獨與其他16歲以下、僅穿內褲的少女在家中按摩,被告表示沒有,指因從沒有其他少女提出過到他家中、又願意下身只穿內褲接受按摩。」
幾時再審 想去睇
呢單案好大機會告唔入 口同鼻拗
假設件事有發生過 被害人同加害者其實可以一直保持良好關係
寫房恩琪的初戀樂團個林奕含當初被補習老師誘姦後 一直繼續補習
唔係所有受害人都可以電視廣告咁識say no 咁細個被人非禮就知咩事 唔少性騷擾/性侵受害人都係多年後先知原來自己比人搞
香港性知識太落後
係 所以比人性侵(自稱)後仲可以主動橋晒手搭哂膊頭影相 你講依返說話有冇諗過依家啲女十幾歲已經做緊雞做緊ptgf 香港性知識一啲都唔落後
做ptgf=性知識唔落後
好多外國教會孤兒院小朋友細個都被人性侵/性騷擾但無反抗
韓國都有熔爐套戲講聾啞小朋友被性侵但唔識反抗
好多唔認識性嘅小朋友係唔識反抗 就算覺得有問題都未必會出聲
係唔係一定要即時報警反晒面先叫有發生過
好多被禁錮嘅人都有Stockholm syndrome 覺得愛上禁錮自己嘅人 咁係咪又無問題
如果唔係著住牛仔褲,一定唔會叫佢除褲。
因為發唔到力先叫除,其實好合理。
屌班小學雞真係唔撚講道理
成日包拗頸就以為自己獨立思考
帶個未成年少女返屋企除褲按摩都可以話佢無問題
除剩底按肯定有問題啦,就算佢要除 牛仔褲先按 到
都會搵條短褲俾佢著住自 啦,自己都有個女同老婆,無理由無岩佢既短褲既
首先 做得ptgf咪即係雞 雞會唔會唔識性嘅野
然後 你自己話香港性知識落後 自己又舉哂啲外國例子出嚟
重點嚟啦 先唔講單野有幾成真 今次單野個受害者(自稱)話比個教練性侵果時 佢已經唔係細路女 而且根據佢嘅說法 佢話自從發生果件事後就同個教練保持距離 即係佢知道發生咩事啦 佢又唔係小朋友又冇唔反抗到又冇愛上個教練喎 你舉出嚟果三個例子完全冇樣中今次單野 得 我當你講果啲野香港都有(但真係未聽過 )但香港性知識一定唔落後 大把女扑野當食生菜 下次舉例舉好啲
想問下,教練上庭老閪都唔認。
單靠控方表面口供都告得入?

十鳩幾年前既事喎
老野到時比po鋤死。。到時前言不對後語 比法節印象唔好 唔誠實可信就係咁先
唔係獨立思考,係有病;帶個未成年少女返屋企除褲按摩,係條女主動提出來,個教練正常幾大都話唔好啦
呢個係我地日常睇的。。
去到法庭 個官唔會上連登 佢剩睇法庭上有的証據。。
不停改口供都可信?
開頭話教練除佢條褲同底褲,家下又變晒。。。

啲人話著牛仔褲按摩到真係唔知講咩好。。。。。。。
哩d 案睇法官印象,通常:

男人改口供=前言不對後語,不可信

女人改口供=時隔已久,當時好驚好混亂,記錯好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞