IT界討論區(44)IT狗盡情叫春格劍掍撞棍,比客屌完又一日

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
見啲鬼頭地區請人閒閒哋每個月都 7 皮港紙起跳,其實係咪做 remote job 好過幫港燦公司打牛工
人地肯請先得架, 點解唔請local要請個foreigner?
咁又係,分鐘都唔夠印度佬爭
睇下間公司想要堆意粉code定係well organized既code姐
咖哩code係平呀,但係management, code review, version control d 野可以仲衰過香港
見過最爆既係完全冇諗過去做
我要well code well performance
cheap price short project time

點做
發夢做
如果請真係諗得過,好過袋香港公司啲狗薪揼爛 code
main 屎唔緊要
個同事特登整屎算係點
同你有仇囉
正 到時上來串呢度班it9
有乜好串,大家都係差唔多咁高咁大,識嘅嘢分分鐘都差唔多,只係你同我住喺香港先要逼住做狗
前1,2個月有人考到APii
人地報完喜 就冇上水
唔上來同我地玩啦
想食新式嘅咖哩意粉嗎?
remote個班會唔會係響upwork請返黎
有香港startup響upwork請印度programmer同埋請印度qa (2個positions分開請)

重口味不了,呢D機會留番俾其他勇士啦
邊間startup
咁都睇錯 it對你禍害不淺
整gif留念

睇完就好返埋位7x24喇
各位以往有打扮開既fg後生仔以此為鑑,

唔好因為唔洗見客而被班毒撚同事同化左自己,

否則第日出街比女恥笑後果自負[/red]

以後每個post都應該重po呢堆gif
放落#2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞