IT界討論區(44)IT狗盡情叫春格劍掍撞棍,比客屌完又一日

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
各行有各行衰,但係生態黎講IT呢行真係比較柒
咁講返工日數咁計,IT真係呢樣好撚多,無得唔認
我office D IT9好鬼靜..痴線
以為自己去左圖書館
想搵人傾計都唔得
做耐左就發現
大部份Inhouse請你番黎都係為左要解決個問題
你用D唔成熟既新tech制造左更多問題到時仲大獲..
其實公道講IT 呢行環境,算叫OK 日撚日坐係個office
無project做個時,雖然真係好撚大機會比人第一個就炒
但係無野做個時,諗下淫野,唔出聲唔出聲on99咁又一日
呢行變到咁撚柒怪就怪咩HD/Asso.老老實實TBB 笑撚柒你班IT狗,真係無撚錯.
好似我之前做個間野咁,請唔撚到人,後尾懷疑係on9既都請. 最撚好笑,第一日返工,仲同個阿頭講想,急尿想去廁所.我聽完第一時間係個心笑撚到gapgap聲.到食飯個時成撚日講埋哂D 毒野.
所以IT 呢行比人笑毒撚某程度都係,班IT 狗自己做成.
金融科技業
fintech 分分鐘係一個ba寫下document又一日 之後人工4X k
我諗難
識玩既讀完有錢,就咪撚係香港做IT
香港做IT只有死路,
放心大吧IT狗其實都係咁樣,怕只爆,自問真係唔係好樣過佢幾多
好奇一問,你是否人如其名?
識就識到, 但係高質就一定無可能,想識唯一就係網上,同現實去相體識埋D低質女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞