IT界討論區(44)IT狗盡情叫春格劍掍撞棍,比客屌完又一日

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
聽到'轉'呢個字,已經唔掂啦。
your are right
唔好搞新tech啦..
就算搞完,錢又唔係我拎
學多D新tech,臨中年唔會比人淘汰
唔知邊條垃圾亂吹
ching可否講多d 真心迷茫
睇都個佢地個官網就知閪
又幫IT呢行增Tim色彩
其實公道講IT 呢行環境,算叫OK 日撚日坐係個office
無project做個時,雖然真係好撚大機會比人第一個就炒
但係無野做個時,諗下淫野,唔出聲唔出聲on99咁又一日
呢行變到咁撚柒怪就怪咩HD/Asso.老老實實TBB 笑撚柒你班IT狗,真係無撚錯.
好似我之前做個間野咁,請唔撚到人,後尾懷疑係on9既都請. 最撚好笑,第一日返工,仲同個阿頭講想,急尿想去廁所.我聽完第一時間係個心笑撚到gapgap聲.到食飯個時成撚日講埋哂D 毒野.
所以IT 呢行比人笑毒撚某程度都係,班IT 狗自己做成.
programmer?見到你個樣毒毒地. 開價唔撚柒高,一般都會請架啦
你幸運姐,
之前做個份工,打code打撚到成隻狗咁
日撚日ot 多半個鐘比佢咁濟
所以IT呢行好工真係唔撚多
反正我信有個叮係咁高
大撚把HD仔,無degree30幾個時
唔過30K 大有人在
佢學D野好撚神,我相信呢位brother好撚有料
但可惜香港?
做code狗既話,日撚日寫埋哂D垃圾,左抄右抄
問拎data入data.
完全發揮唔到應有mphil生水平
豬肉佬真係逢星期六上線
人地毅進中五考入救護,消防,PC都比人歌頌
IT佬讀咁多書又degree又master
到頭比人笑毒撚
工程又唔見佢地笑
事實上如果高質D個班女聽見撚到你係做IT. 聽撚到你做IT .已經就係會已經諗撚起TBB 個集班IT狗咁既樣.唔好講女先,講起IT 好撚多人都會諗起"宅","毒" 最緊有中學IT狗風化案,好快諗撚埋起"色魔"
係,我都唔明點解咁多IT佬浪費時間鑽研曲
哂你打曲時間操FIT自己
考入救護消防海關毅進
根本兩個世界
咪怪就怪,IT人唔撚爭氣,日撚日咩ACG. 日子耐撚左, 呢行生態愈黎愈多毒撚.
本身呢行就係養育毒男行業.
相反,如果個個IT 人好撚似 "IT行者" 打扮咁撚潮 ,唔好講唔會比人標籤毒撚行業
分分鍾女都會想入呢行
成日追tech黎都唔知做咩柒.比你日日追tech又點
做過呢行都知
好撚快又會outdate
講真用到先學咪OK
平時有時間操FIT自己,學下煮野,
什至學下點裝修
都好撚過追tech
PC 個個身型咁撚fit
你睇IT狗. 十隻有九隻IT狗
個look好撚似TBB 個集咁,成型廋削
比人打一拳都會訓幾個月院咁
點吸引到班女
平時都少左上黎,
原本都諗到潛撚埋水摺埋唔上
有事業心係好,但好似你呢個老細咁,我聽起就覺得係有病多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞