汽車用品店員,你問我答 (2)

1001 回覆
9 Like 13 Dislike
我冇用過億派
有客講係大小小
不過億派有跟埋水箱比你入水
各有各好
水潑出面賣幾錢? 點搵番岩自己型號嘅水撥?
出面車房收幾百蚊換水潑 係咪自己換仲好?
我係淘寶買水撥條膠條,自己拆條骨返屋企慢慢換條膠
效果好好? 無問題?
我換過兩次,冇問題
反正條膠可以反轉裝,唔使驚佢左駕右駕唔同邊
你成條骨買可能要驚呢樣
我45蚊人仔有三對膠條,夠用幾年
全車玻璃洗極都唔乾淨
要用去油定水積
好似兩樣問題都有
Thanks ching
我都係住天水圍
我係$40自助洗車果到洗
我係停車場洗
想問下有咩噴係側鏡冼水推介
有咩洗玻璃好用

用左淘寶d 19洗玻璃膏洗完都仲係有層灰白面
駛唔駛洗乾淨先再用?

定直接車落去再沖水?
水潑跳 換左水潑都有依個問題 想試下去左油 再睇下有冇改善
係你個網到搵到Soft 99 Glaco Glass, 想拎去試下好唔好?定用歸零?
如果用嘅話 問邊條毛巾?DAS easyGo定Chemical Guys Glass玻璃無痕抹布?
另外見到你有推介過3m水潑水 但我搵唔到
最後想問下有冇普通啲免水清潔濟介紹? 有時見到有啲積 唔想用水沖
準備同你入貨
呢支同carpro果支比點睇
洗乾淨先再用
如果唔係有沙你死磨就 hihi
水潑跳 換左水潑都有依個問題 想試下去左油 再睇下有冇改善
係你個網到搵到Soft 99 Glaco Glass, 想拎去試下好唔好?定用歸零?
--> 平試左 soft 99 先

如果用嘅話 問邊條毛巾?DAS easyGo定Chemical Guys Glass玻璃無痕抹布?
--> 用海綿會食力D又平D

另外見到你有推介過3m水潑水 但我搵唔到
--> [url]https://www.hkcarproduct.com/product/3m-%e7%96%8f%e6%b0%b4%e5%9e%8b%e9%9b%a8%e5%88%b7%e7%b2%be30ml-3m-hydrophobic-wiper-wash-30ml/
[/url]

最後想問下有冇普通啲免水清潔濟介紹? 有時見到有啲積 唔想用水沖
-->用得多定少
如果少, 呢支平平地
https://www.hkcarproduct.com/product/3m-pn39110-%E5%85%8D%E6%B0%B4%E6%B4%97%E8%BB%8A%E8%A0%9F%E6%B0%B4-16%E5%AE%89%E5%A3%AB-3m-pn39110-waterless-wash-wax-16oz/

如果多, 呢支一支開 16 支除返開超平
https://www.hkcarproduct.com/product/chemical-guys-hyper-concentrated-waterless-car-wash-wax-%E5%85%8D%E6%B0%B4%E6%BF%83%E7%B8%AE%E6%B4%97%E8%BB%8A%E6%B6%B2/
準備同你入貨
carpro 個支多數係地圖炮咩都磨走
呢支係專溶油膜
咁邊隻事前洗玻璃好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞