汽車用品店員,你問我答 (2)

1001 回覆
9 Like 13 Dislike
算係咁, 頂到2-3個月
利申: 我7成時間泊室內
洗窗同大屏幕用歸零膏定係Chemical Guys Window Clean Plus好呢?
2 款用法
歸零膏係去水漬同油膜

Chemical Guys Window Clean Plus 係日常清潔用
想請問有無soft99 補色筆 (LC9Z) ?
另外側面玻璃驅水岩唔岩用呢隻? http://www.soft99.co.jp/chinese/products/carcare/glass_coating/ultra_glaco.html?pid=04146

Thanks
本田nh883p白係咪無補油筆
咁用邊隻色最似
係街俾人sell過支野,好似啲碧麗珠咁既噴劑,噴落部車到抹一抹,又去到雨漬,頭燈都去到啲黃,樽上寫住cleaning wax,不過賣成$300支
有無類似既product?
你直接黎我地店睇, 有本 color book 比你對
巴打
請問你珍珠白色車身發黃
有冇方法變返白或者冇咁黃?

拋光再打蠟會好少少, 但都係難
HI~ 想請問有無soft99 補油筆 (LC9Z) ?
另外側面玻璃驅水岩唔岩用呢隻? http://www.soft99.co.jp/chinese/products/carcare/glass_coating/ultra_glaco.html?pid=04146
有咩產品推介
我用過Meguiars Ultimate Quick Detailer係去到輕微雨漬,但不如買免水洗車濃縮液平好多。得閒開定一支擺車度一噴即抹,只要microfibre towel乾淨就得
巴打 前排自己打左次蠟
打完之前滑左無咁’絕’手 但都仲係’鞋鞋’地 係咩原因呢?係唔係應該再買舊泥膠推推 之後打多次?
同埋推泥膠有無咩教學 謝謝你
唔得, 呢支要受風先o岩用
側鏡個支係冇風D水都痴唔到上去
btw LC9Z 係咩車 brand?
未玩過既美光支拋光算易上手, 唔係太貴, 都係百頭
洗乾淨哂佢
推埋泥膠重打過一次勁既
btw 你係咩蠟
有無liqui moly 個支injector cleaner?
屋企人成日係車食煙
可以用咩有效除煙味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞