梁啟智:速評《紐時》匿名公開信事件

92 回覆
13 Like 4 Dislike
批判政府都可以話係blackmail
都估到係呢條LINK 第一,入面例子極少,講黎講去都係得法國同澳洲(仲要唔係歐洲 ), 第二,成篇野講俄佬想影響歐洲選舉多過話有咩勾結

總結: Classic liberal fake news 9up
死黑鬼做總統之前黑人唔係問題
死黑鬼落台嗰時已經好多次有動亂
根本係傻鳩奧巴馬搞到咁
左膠重想賴侵
將所有oppose自己嘅新聞都叫fake news
真係方便

/講黎講去都係得法國同澳洲/
你確定係「澳洲」?
篇文講嘅係Austria奧地利,唔係AustraLIa啊

而且你最初係講緊
/歐洲有唔少極右政黨 flirt緊俄羅斯 請你比SOURCE/
flirt的話唔需要有具體證據證明勾結,單單係表達出曖昧嘅善意就已經算係
quote 埋畀你
“For Europe’s extreme right, the benefits of embracing Putin are more abstract and ideological, said Markus Wagner, a political science professor at the University of Vienna. They see Putin as the kind of patriotic hero who prizes national traditions and realpolitik over the internationalism and openness that have long characterized Western liberalism.
It’s a strongman self-stylization that many far-right politicians hope to imitate.”
畀多條 link
https://goo.gl/gdFric
而且早幾日個肥婆發言人仲間接講有25仔爆料
放生中興。。。放生呢兩個字真係可圈可點,睇黎啲人真係唔識點運作
與其由佢將資產轉移,倒不如放人入去睇實。呢點睇黎好多人都唔會理解架啦。。。家下佢想賣資產都唔可以話賣就賣呀,要美國 compliance 佬批准呀,好過佢一次倒晒俾伊朗個埋啦

岩岩又有新聞
"Total nonfarm payroll employment increased by 201,000 in August, and the unemployment rate was unchanged at 3.9 percent ," the U.S. Bureau of Labor Statistics announced on Friday

喂,仲前朝既功勞?佢上任左就黎兩年啦阿哥。4.2% GDP, 你估黑鬼搞到出黎?人地就係將資金萬劍歸宗呀。。

仲有,話農民就死,真心想佢哋睇下出口數據。陰謀論既話,我會話巴西貨車司機罷工同豬瘟牛炭疽呢啲,簡直係斷支那後路囉

真係唔識就嚇死,識就笑鬼死
睇唔到,要有account
共產黨人去民主黨黨報落廣告
真係只有呢啲盲反友先會覺得真
咁幫你唔到
subscribe下啦,ft 啲報導同專題做得幾好。
無信用卡
查侵侵通俄查到變阿婆比俄佬HACK已經夠REAL NEWS啦
係比中共hack
之後啲fake news收哂皮唔再講通俄
d自由派同反侵鬥士既道理/言行準則永遠都係追求唔駛負責任
唔開名唔駛追究
放任一樣野唔管唔理
有陣痛代表有錯
恰熟人怕陌生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞