484 回覆
104 Like 39 Dislike

養左十幾年

養左十幾年

佢隻眼
Btw佢咬唔咬你
有無冬眠?
lm
你地啲龜認唔認得你地
我啲龜成日我行埋去就彈岀黎
應該係想食野
你地啲龜認唔認得你地
應該係想食野

認到
你地啲龜認唔認得你地
應該係想食野

認到

我啲龜直情認得雪櫃同廁所 因為啲嘢食放雪櫃 一肚餓就自己去廚房用隻手敲雪櫃門 急屎急尿就入到廁所先瀨

睇到圖又想講下,
龜係冷血動物,體溫同環境一樣,
唔存在體溫流失既問題,
所以蓋被同著衫都無保溫既作用,
除非張被/衫本身可以發熱

暖氈黎 我夜晚都係比佢地訓暖氈 我老豆話佢地仲嘆過人
留名

認到

我啲龜直情認得雪櫃同廁所 因為啲嘢食放雪櫃 一肚餓就自己去廚房用隻手敲雪櫃門 急屎急尿就入到廁所先瀨

陸龜?求教痾屎大法

我知係巴西
陸龜咁既天氣唔加溫捱唔到一個月啦

陸龜?求教痾屎大法

我估係巴西
陸龜咁既天氣唔加溫捱唔到一個月啦
睇咗7頁都未有人嘅……
btw, 盾龜得意啲
睇咗7頁都未有人嘅……
btw, 盾龜得意啲

咩有人
你地啲龜認唔認得你地
應該係想食野

認到

我屋企個兩隻水龜識得認紅色盤食嘢,見到個紅色盤就會舉高個身追住個盤 仲有夏天我阿媽一起身,隻龜就會走出嚟跟住佢,仲行得幾快嗰隻,但係唔係肚餓關係
btw平時自動自覺會返去廁所或者露台瞓覺

認到

我屋企個兩隻水龜識得認紅色盤食嘢,見到個紅色盤就會舉高個身追住個盤 仲有夏天我阿媽一起身,隻龜就會走出嚟跟住佢,仲行得幾快嗰隻,但係唔係肚餓關係
btw平時自動自覺會返去廁所或者露台瞓覺

呢隻就係好鍾意跟住我同阿媽嗰隻 另一隻唔會咁做 除非好肚餓要食嘢

養左十幾年

佢隻眼
Btw佢咬唔咬你

咁啱‘掘‘住我影佢
唔咬人的,平時養在箱,得閒就放佢地在浴缸玩

睇到圖又想講下,
龜係冷血動物,體溫同環境一樣,
唔存在體溫流失既問題,
所以蓋被同著衫都無保溫既作用,
除非張被/衫本身可以發熱

暖氈黎 我夜晚都係比佢地訓暖氈 我老豆話佢地仲嘆過人

個樣好嘆
話時話 隻盾隻左眼成日都好似開唔到咁 到底係咩事
另外自己整左個山洞比佢地
轉左位即刻爬上去曬太陽

認到

陸龜?求教痾屎大法

陸龜 建議夏天先訓練 宜家啲天氣好易病
要多啲放佢成屋行 同要定時定候帶佢去廁所痾尿/屎 痾完係廁所放翻佢出黎 多數兩次 一早一晚wc 如果瀨左就困佢係浴缸一陣同指住佢大聲d鬧佢
訓練左兩個月多d就自己識認路
想問下有養陸龜嘅巴打們 你地有冇用加濕器 同埋係邊到買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞