484 回覆
104 Like 39 Dislike

嗰缸啲水會加返,隻龜咁大隻係咪一定冇得混養?

混養好似好易咬對方,但我原本有三隻巴西龜,由細養到大,都冇乜嘢。之後,再養多兩隻中型唔知乜品種龜(朋友唔要),可能以為係仔女,所以五隻一個缸,和平相處

其實佢係黃耳龜唔係紅耳龜,依家唯一可以混養嘅只係佢咪食嘅山坑魚

我知你果隻唔係紅耳龜 我講下自己經驗比你參考姐 btw你果隻似公龜,養多隻女陪佢

其實我都唔知,但係佢成日都好似發情咁望住我 佢自己住咗六年以上我都想買隻女比佢,但係緊打救而且嗰缸得24x12寸緊唔夠位
其實我係外國讀書已經大半年冇見佢同其他寵物

i mean 我唔知佢性別

D甲咁長多數係仔黎

求救!! 係咪腐皮?

求救!! 係咪腐皮?

混養好似好易咬對方,但我原本有三隻巴西龜,由細養到大,都冇乜嘢。之後,再養多兩隻中型唔知乜品種龜(朋友唔要),可能以為係仔女,所以五隻一個缸,和平相處

其實佢係黃耳龜唔係紅耳龜,依家唯一可以混養嘅只係佢咪食嘅山坑魚

我知你果隻唔係紅耳龜 我講下自己經驗比你參考姐 btw你果隻似公龜,養多隻女陪佢

其實我都唔知,但係佢成日都好似發情咁望住我 佢自己住咗六年以上我都想買隻女比佢,但係緊打救而且嗰缸得24x12寸緊唔夠位

D甲咁長多數係仔黎

條尾同倜爪長嘅話應該係仔 女嘅就係相反

求救!! 係咪腐皮?

你係唔係話白色果粒點

求救!! 係咪腐皮?

你係唔係話白色果粒點

試吓俾啲龜精靈佢茶

求救!! 係咪腐皮?

你係唔係話白色果粒點

試吓俾啲龜精靈佢茶

係咪乾養直至好返? 同埋我想問一日搽幾多次,每日比佢飲幾多次水,養病期間洗唔洗停止餵食?因為我比魚佢食,怕d魚帶菌,同埋比水佢飲係成隻浸落水定好似陸龜咁比水盤?

求救!! 係咪腐皮?

你係唔係話白色果粒點

試吓俾啲龜精靈佢茶

係咪乾養直至好返? 同埋我想問一日搽幾多次,每日比佢飲幾多次水,養病期間洗唔洗停止餵食?因為我比魚佢食,怕d魚帶菌,同埋比水佢飲係成隻浸落水定好似陸龜咁比水盤?

仲有仲有個缸同過濾器,接觸過帶菌既水既用具,用咩方法消毒

求救!! 係咪腐皮?

你係唔係話白色果粒點

試吓俾啲龜精靈佢茶

如果你要直接搽嘅話 我諗應該放喺冇水嘅盆等幾個鐘乾 再放返落飼養器
個人意見
帶佢悶太陽
帶佢曬太陽

求救!! 係咪腐皮?

你係唔係話白色果粒點

試吓俾啲龜精靈佢茶

如果你要直接搽嘅話 我諗應該放喺冇水嘅盆等幾個鐘乾 再放返落飼養器
個人意見

D甲咁長多數係仔黎

條尾同倜爪長嘅話應該係仔 女嘅就係相反

過咗咁多年終於知道

兩隻 一隻再大隻一半 冇位俾佢地玩

養左三年仲好細隻

養左三年仲好細隻

個缸 放我隻龜落去可能唔夠位
你應該希望佢唔大隻 我果兩隻搞到我頭都痛

養左三年仲好細隻

個缸 放我隻龜落去可能唔夠位
你應該希望佢唔大隻 我果兩隻搞到我頭都痛

而家個缸係10加侖,等緊佢大隻可以換個40加侖既

養左三年仲好細隻

橙色龜頭

兩隻 一隻再大隻一半 冇位俾佢地玩

放出嚟養囉

有無人隻龜都有依個情況?知唔知係咩事?
聞落無異味又唔似腐甲,隻龜亦好活潑唔似有病,之前以為係脫皮點知好耐都未好返
鱷龜痾白色野姐係咩?又唔係屎黎,白色液體咁

賤龜偷貓糧,又咬人腳趾

正pk 仔

賤龜偷貓糧,又咬人腳趾

正pk 仔

紅龜頭
Btw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞