admin/連巴入一入,關於留言正負評既改進建議

184 回覆
257 Like 28 Dislike
PUSH
多謝支持
push
push
pish
好消息
另一位管理員望遠先生剛啱喺另一個post說明左情況 幾個月黎既爭取初見成效 希望可以更加完美既回覆正負評系統啦
可惜暫時未有
hi 望遠
咁多個建議既post都係大量正評認同要改既話就係改做最起碼要比左先有得睇個分
咁都仲唔係民意?
仲有你所謂睇分既知情權依家有呀,但只係比左啲戇鳩仔一見到正/負是旦一邊好高就跟風亂撳,根本就無意義
呢個亦都係咁多巴打想佢改既原因

1.係因為admin嘗試緊ui同ux幾套唔同改善方案,但驚有爭議要改嚟改去,所以我先建議真係公開諮詢一次去整合民意

2.唔係比較唔同改善方案嘅post都係未夠代表性
對建議post正評可以係純粹表達對現狀有不滿
但大家未必知仲有咩其他方案選擇,公開諮詢重點係有得揀

3.reddit嗰種頭一段時間隱藏評分都係針對緊跟風問題
可以討論
最重要係有進展
留意返#149
我個人立場係唔想保留
抄reddit係我整合當時討論最少爭議嘅意見
1. 咁個樓主駛唔駛都要評左分先睇到結果?
2.
一個鐘似乎太短
不過呢個方向可以令開po既樓主可以選擇喺唔比分既情況下都睇到結果
我地暫時偏向希望隱藏時都可以顯示到「n 個會員已評分」

呢個我印象中都有建議過
非常支持
一個鐘太短
通常開一個post都會希望個持續性長啲而唔係幾個鐘就無
所以如果有得揀我想可以hide夠一日
但唔可行既話12個鐘會係一個唔錯既方案
但係一個鐘短得太誇張啦掛
咁樣未必有效堵截到跟風問題
或者可以喺隱藏時限過左後
有得揀顯示結果既話可以加多句提示
問多次係咪真係確定要睇之類既野
等巴打可以停一停諗一諗?
6-12 hrs 會好啲
始終我地堅持左咁長時間係想完全唔喺評分前有得顯示
依家只係隱藏一個鐘頭就算
咁既讓步太大
咁會唔會可以考慮比會員開post或者留言時自行選擇用完全隱藏定係限時隱藏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞