admin/連巴入一入,關於留言正負評既改進建議

184 回覆
257 Like 28 Dislike
最近留意到有唔少人開始覺得留言正負評有影響風向既作用
事關好多會員只係識隨風擺柳跟風撳掣
正評多果時就跟住正評,反之亦然
欠缺獨立分析力,從而拉低晒討論質素

但咁樣並唔係個功能既錯誤
而係會員唔識得善用
所以要改變既唔係取消個功能,而係做一樣簡單既野完善返留言正負評呢樣野

就係除左果個post既樓主,其他巴絲喺比正負評之前唔好顯示個正負評結果出黎
要比完先好顯示
咁樣就唔會有果個引導性既問題出現啦
可能admin會覺得睇唔到有幾多人投感覺少人左會影響左埋廣告收入,仲有一個辦法比埋你
就係可以只顯示已評價人數既數字
下面
加“已有xxx人評價”
咁樣咪唔會令你地有損失囉
仲可以令留言正負評變得更公平
希望你地睇到thx
又教admin做野
唔好話教,我唔敢當
只係想大家一齊想討論區好啲啫
同埋當初留言正負評會變到依家咁樣都係我提議出黎,但我無留意到會目前既不足,都算係我既責任,所以我依家出返黎講想撥亂反正啫,無其他意思
但有人話呢度會員唔識思考跟大圍投搞到啱又變到錯,錯又啱咁呀嘛
其實唔可以話一樣既,有似既地方啫
大家各有各功能,同埋discuss本身就有完整投票功能,同我地係兩回事
多謝巴打有留意同參與我地女神聯賽
我都認為我個比賽係有比留言正負評目前既缺撼影響左
所以都希望改改,大家上連登可以再醒目啲同精靈啲
和議
thank you
咩,一路都有
但如果我唔想投 又想知其他人正負評係點咪好麻煩 一係佔絕大比數時hide啦
正負評差唔多時無帶風向嘅影響
Xboxone Contana留名系統啟動,
請勿負評干擾運作。
有時風向既野,十至廿票左右已經會有引導性,慢慢就會擴大開去
你唔想投但又想知,呢個需求係只滿足於個人啫,但實際上依家睇到其他巴打覺得目前既缺撼係影響整個post既走向,所以改變係有道理,個人對整體,應該偏向整體好果一方掛
整體咪都係個人組成...
我覺得都有其他人只係想睇下幾多人正評幾多人負評 唔會下下見到comment就想㩒落去掛
一係optional囉 default可以係hide 有啲人覺得無影響咪unhide啲正負評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞