LIHKG 金銀幣討論區

496 回覆
7 Like 1 Dislike
無人講鴻運金幣嘅...

年年都有唔同面很不錯的

巴打拋磚引玉再分享多 d, 引其他巴打講,我就儲銀多 d

我以前儲銀,利昌多,貪佢溢價低
之後儲金,金就儲袋鼠金多

袋鼠金有樣嘢好係原裝就跟個硬盒,好過楓葉
9999 太淋了,大力少少放低都崩邊

你儲銀有無氧化?
我前排貪得意買咗粒britiannia 9999 銀幣
入埋盒都好快起白點

我會先入幤袋放包防潮再入落密實袋先放落電字防潮箱

神獸系列就黎出第三個

睇過,好靚。
個人感覺神獸系列銀靚過金。
但連第一款都未買,成日諗住再跌先買。
神獸系列就黎出第三個

睇過,好靚。

如果唔係差太多錢就買左先啦
知唔知2017加拿大BB腳幾時出?
想買黎送俾人, thx
神獸系列就黎出第三個

睇過,好靚。

有冇樣睇下

第一款

第二款

黎緊出第三款
知唔知2017加拿大BB腳幾時出?
想買黎送俾人, thx

Canada mint 官網已經有, CAD $59.95
有冇巴打係 eBay 買過幣?
信唔信得過
神獸系列就黎出第三個

睇過,好靚。

有冇樣睇下

第一款

第二款

黎緊出第三款

應該會上lmp 買,可以買埋個專用capsule
每款買三個玩吓
你地係邊度買

你不如問下你邊道賣好?銀就唔洗講跟本無咩人會收(就算收,個差價都食你唔少);金都好少少,金舖銀行都會收,不過個差價都係好大。

買又有差價,賣又有,真係咪話唔會激死你

我都想賣,有無人肯用金價收?

點都仲有間忠記會收
神獸系列就黎出第三個

睇過,好靚。

有冇樣睇下

第一款

第二款

黎緊出第三款

應該會上lmp 買,可以買埋個專用capsule
每款買三個玩吓

lmp 唔就腳
想買入盒2017貓同幾個其他但又唔想行

要特登請假去。
你地係邊度買

你不如問下你邊道賣好?銀就唔洗講跟本無咩人會收(就算收,個差價都食你唔少);金都好少少,金舖銀行都會收,不過個差價都係好大。

楓葉金幣都仲可以 金條真係不了
你地係邊度買

點解金條係不了?
你地係邊度買

點解金條係不了?

太多唔同既制品同標準 一時又100g一時又両一時又安士(好似無安士裝金條) 呢d麻煩野係你賣果陣有機會俾位人入又話咩我地無做呢款重量所以個回收價無咁高etc

金幣唔同,維也納同楓葉算係通用標準,起碼保存良好既都係段個計明碼實價買賣

between好奇想問下其實有無方法可以簡單試到金幣真偽 或者有無聽過話有假貨
各位巴絲好,我係新手。
自從上年買咗個袋鼠金牌之後開始中意儲幣。
想問吓大家,有冇咩網站可以留意,睇到有咩金銀幣新出?
各位巴絲好,我係新手。
自從上年買咗個袋鼠金牌之後開始中意儲幣。
想問吓大家,有冇咩網站可以留意,睇到有咩金銀幣新出?

可以留意下 Silver coin story ,又或者各大鑄幣廠官網
Lm
英女皇果三隻神獸幣好型
好想買
低水幾日又升返少少
低水幾日又升返少少

長遠黎講, 我睇好金價銀價
有冇巴絲買咗加拿大call of the wild幣呀?
上網見到好靚呀⋯⋯
有冇巴絲買咗加拿大call of the wild幣呀?
上網見到好靚呀⋯⋯

我都覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞