LIHKG 金銀幣討論區

496 回覆
7 Like 1 Dislike

之前買左幾隻1kg幣,仲有隻唔記得5oz定10oz既生命樹

生明樹
之前想買 依家先入抵唔抵?
之前儲開加拿大1 tr oz 想入多2-3個10 tr oz
你地係咪買嚟觀賞多?我見啲銀差價幾大同好似保存好麻煩。收得咁埋拎出嚟睇都麻煩

我儲黎投資加觀賞, 其實保存都唔算太麻煩吖, 放入圓盒再做防濕都已經 ok

同銀比, 金應該再易 d 保存嘅

我想買啲銀嚟投資,但一買賣差價已經~3%,好唔扺玩

銀回報以倍計
銀條好靚
有冇入門教學

銀條就咁去銀行買就ok

巴打,我見有分唔同廠出,有冇話邊款好d (保值/認售性/外觀)?

銀行買銀條,就算變哂型變黑色佢都一定收。咩廠出根本冇分別
銀條好靚
有冇入門教學

銀條就咁去銀行買就ok

巴打,我見有分唔同廠出,有冇話邊款好d (保值/認售性/外觀)?

有時我會諗儲銀幣會唔會好過銀條,因為銀幣本身有面值,而銀條無
銀條好靚
有冇入門教學

銀條就咁去銀行買就ok

有時我會諗儲銀幣會唔會好過銀條,因為銀幣本身有面值,而銀條無

個面值係國家認可,講認受性就一定銀幣,但有溢價。
銀條就單純買銀
銀條好靚
有冇入門教學

銀條就咁去銀行買就ok

我每條銀條批1g 出黎佢係咪會知
銀條好靚
有冇入門教學

銀條就咁去銀行買就ok

銀行唔係會磅過先咩?
銀條好靚
有冇入門教學

銀條就咁去銀行買就ok

銀行唔係會磅過先咩?

捉得嚴嗎?1g 可能太誇張 ,0.1g 甚至0.01g 呢

細個聽人講d 打金師傅將d 金粉積埋積埋就熔返做金條
銀條好靚
有冇入門教學

銀條就咁去銀行買就ok

銀行唔係會磅過先咩?

捉得嚴嗎?1g 可能太誇張 ,0.1g 甚至0.01g 呢

細個聽人講d 打金師傅將d 金粉積埋積埋就熔返做金條

佢磅到幾重就跟當時嘅價照乘
幾多個小數位就唔知la
金價呢幾日回返少少
金價呢幾日回返少少

銀價好似食左瀉藥咁
金價呢幾日回返少少

銀價好似食左瀉藥咁

你唔講唔覺,一講,賀利士1kg 跌到4300/4500
銀價等埋我
邊度有靚銀𥖁買?要1KG的

好似咁https://youtu.be/SLv4qSeg0xE

好靚呀
邊度有靚銀𥖁買?要1KG的

好似咁https://youtu.be/SLv4qSeg0xE

好靚呀

旺角金城 1kg 瑞士版賀利氏銀條
要求唔高既,加拿大戈壁/德國賀利氏
小弟不材,請問瑞士版同其他版本有咩分別?
小弟不材,請問瑞士版同其他版本有咩分別?

成色一樣9999 外型同最緊要既分別$$$$$$$$$$$$
大家覺得女皇神獸系列上官網買有冇伏?怕唔怕個幣花咗冇仇報?

利申:想買1oz 白金獅子

咁上網買就有一定會有風險嘅

利申,未喺官網買過
新手想買2017 英國不列顛女神 1安士999銀幣
點解royal mint 賣52磅(520港幣)但LMPN賣142港幣,差咁遠既?

我大部分神獸幣都係外國網買, 暫時未有事

官網就未試過

咁上網買就有一定會有風險嘅

利申,未喺官網買過

如果去LMP 買,係唔係可以驗屍咁驗?定係佢比咩食咩?

利申:新手,準備買人手中第一個收藏幣

LMP 你睇過覺得有問題嘅話, 個職員會換另一個俾你睇
新手想買2017 英國不列顛女神 1安士999銀幣
點解royal mint 賣52磅(520港幣)但LMPN賣142港幣,差咁遠既?

有冇 link share 出黎睇睇
有無巴打入左回歸20周年銀幣?

有英女皇像, 限量20000套果隻.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞