LIHKG 金銀幣討論區

496 回覆
7 Like 1 Dislike
推一推
silver coin story 又有 APMEX 團

應該去邊買
金幣會覺得銀行先信得過

之前都有巴打分享過邊度買幣, 可以參考下

問過中銀好似只係得無年份既楓葉

最後係無貨🙈

可以睇下 Royalex / modern coin mart 有冇貨

啱啱見到 LPM 都仲有2017 楓葉金幣

BOC 有2017

今日買左幾個

應該去邊買
金幣會覺得銀行先信得過

最後係無貨🙈

可以睇下 Royalex / modern coin mart 有冇貨

BOC 有2017

今日買左幾個

係咪要指定去邊間BOC先有?

最後係無貨🙈

BOC 有2017

今日買左幾個

係咪要指定去邊間BOC先有?

好似得花園道總行同永安大廈分行先有
有冇教學點收藏thx

開分post 時置頂等全世界有得睇

我好懶,用透明膠袋仔入住, 擺係防潮箱就算
最近買左個日本銀龍50錢好靚

平平地儲銀條

祝巴打早日儲夠鋪滿地板!

平平地儲銀條

祝巴打早日儲夠鋪滿地板!

嘩,好多

但呢d變左色會唔會唔收或收平d
上商買楓葉會唔會同中銀買有唔同?
無人講鴻運金幣嘅...

年年都有唔同面很不錯的
無人講鴻運金幣嘅...

年年都有唔同面很不錯的

巴打拋磚引玉再分享多 d, 引其他巴打講,我就儲銀多 d
唔知買金粒定金幣好
唔知買金粒定金幣好

純投資角度,金粒好過金幣,溢價低d
收藏價值嘅話,就買金幣
無人講鴻運金幣嘅...

年年都有唔同面很不錯的

我以前儲銀,利昌多,貪佢溢價低
之後儲金,金就儲袋鼠金多

袋鼠金有樣嘢好係原裝就跟個硬盒,好過楓葉
9999 太淋了,大力少少放低都崩邊

你儲銀有無氧化?
我前排貪得意買咗粒britiannia 9999 銀幣
入埋盒都好快起白點
無人講鴻運金幣嘅...

年年都有唔同面很不錯的

你儲銀有無氧化?
入埋盒都好快起白點

入左盒, 用膠袋套住, 再放入防潮箱, 未有白點
無人講鴻運金幣嘅...

年年都有唔同面很不錯的

你儲銀有無氧化?
入埋盒都好快起白點

入左盒, 用膠袋套住, 再放入防潮箱, 未有白點

係啦,無再包膠係爭啲
無人講鴻運金幣嘅...

年年都有唔同面很不錯的

你儲銀有無氧化?
入埋盒都好快起白點

我老母仲拎黎大大力放
無人講鴻運金幣嘅...

年年都有唔同面很不錯的

你儲銀有無氧化?
入埋盒都好快起白點

我老母仲拎黎大大力放

神獸系列就黎出第三個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞