科大hall 3冰川r完食物贊助又唔拎

648 回覆
1066 Like 21 Dislike
應該係啲平時比人block開whatsapp d 毒撚
假膠?
條友已經del po了
精華重溫
條友似唔係曲?

發夢夢見呢位同學DSE得18分,GPA 0.8
Ust 真係好撚on9
無錢咪撚充大頭鬼啦
成千蚊整塊大banner 掛幾日
上莊搞埋啲濕鳩野
又要莊員自己出錢
啲hall9就出哂名 靠呢班仆街香港玩撚完
binc
啲錢同港共一樣拎哂去大白象 要威要型
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10204293663057701&id=1712464543
有時間呃蝦條但冇時間拎雞翼
大家要唔要開心share吓
講到香港人品性好撚高尚 好撚無私咁
乜野衰野都賴係大陸人 支那人 都唔好好反省下香港人向來自私自利既性格

又唔撚見我平時放工金鐘站d人行入車廂中間 唔霸住柱位?
又唔撚見我之前做大埔k巴車站助理 d人醒醒目目自己去上層 唔霸住下層門口位?
又唔撚見我係非繁忙時間夜晚10點入港鐵 入面明明大把空位 d人霸住柱位 仲叫我唔好迫埋黎撞親佢 仲細細聲講點解唔等下班地鐵

聽見都火撚滾 香港人有支那基因 真係無講錯
你唔好又賴成班車成班地鐵都係支那人呀 香港人見係好野就自己攬 衰野就賴俾支那人 屌
正垃圾廢物
好仆街。
依家d 人咁樣做人
佢應該冇乜朋友
其實我都覺得r sponsor好撚on9 ocamp收貴啲咪算9數 反正啲人都會覺得入大學一定要去ocamp架啦 而且果啲啲sponsor都唔會幫得幾多
話就唔係咁講呀⋯⋯

收700蚊d fm 已經係要深思熟慮先好勉強去 如果唔r任何sponsor 收夠佢1000 蚊 d fm 都會諗夠買一個台灣機票啦 d錢去買機票唔好?

呢件事係錯在佢地人手不足 同r sponsor無深思熟慮過 同埋最重要係佢地做人無咩交帶 無咩責任感 同只係識諗自己 唔識從人地方面去諗(呢d係年輕人弊病 我都會犯 都反省緊

其實唔要既ocamp 期間夜晚開會決定既姐 冰川枝莊唔會臨時臨急先知無人手拎掛? 唔拎其實無問題 但係要提早通知 講真sponsor 我都r過 係咪做到宣傳效果 大家心照啦 係d老闆見大學生係社會棟樑 咪好心送下d野食資助下你地囉

佢地整d野食係有成本架 需要人手特意提早準備大量食物 牽涉人力成本 貨本身都係錢 又牽涉本身既成本 佢地炸左咁多 其實未必賣得曬 會變waste 架 浪費曬人地花既心機

如果能夠提早通知 等個店鋪有準備唔駛額外搵時間準備食物 我諗店鋪都會體諒既 好過你呢家埋門一腳 蹺下人地 通知都唔通知聲 會俾人覺得枝莊做野無咩交帶囉 通知一聲好浪費時間?
屌佢老母真係要繼續推
咁先慘 今次之後仲邊有人肯幫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞