科大hall 3冰川r完食物贊助又唔拎

648 回覆
1066 Like 21 Dislike
咩科?禁垃圾都入到ust
而家大學係咪訓係到都入到?
起佢底,一定要交代
唔知 中學後就無聯絡
支持師兄blame the victims
所以成日見到學校打壓叫春post真係好開心
冰川早幾年都識偽造文書

放人飛機呢d簡單野
點會唔識
垃圾廢青
科大都大把人對佢地無好感啦
img]https://img.eservice-hk.net/upload/2018/08/29/211256_fa27b1c3214a3b24d1660232fe8a4b66.jpg[/img]
科技大學電子工程學系三年級男生,涉嫌於去年2月,在5個宿生在校園「叫莊」宣傳時,與其中2個宿生會成員發生爭執,並爆發衝突,男生疑在期間襲擊兩名同學。男生今(24日)於觀塘法院被控兩項襲擊致造成身體傷害罪,男生今天並無答辯,要求將案件押後至3月10日,以待轉聘私人律師。

官問:讀咩科?武術呀?

現於科大修讀電子工程學系的被告莊鈞絡(20歲)被控在2016年2月26日,在科技大學學下香港賽馬會大堂內,襲擊黎俊威及錢卓軒。

裁判官又在庭上問被告:「讀咩㗎?」辯方律師即代被告回答:「讀科大。」官即澄清其實想問被告讀那一學科,並說:「我係問佢讀咩?武術呀?」辯方透露他修讀電子工程。

案發當晚有學內有「叫莊」宣傳

資料顯示,案發當晚,科大5個宿生會正在校園「叫莊」(Chanting)宣傳時,逾百人於傍晚開始在賽馬會大堂大叫口號,惟至晚上約8時,學生疑爆發衝突,數十名學生互相推撞,其間有人報稱被打報警,5人送院。
屌你老母個個都三尖八角
未來社會垃圾
我又唔明 有咩o camp會嫌野食多
科技大學電子工程學系三年級男生,涉嫌於去年2月,在5個宿生在校園「叫莊」宣傳時,與其中2個宿生會成員發生爭執,並爆發衝突,男生疑在期間襲擊兩名同學。男生今(24日)於觀塘法院被控兩項襲擊致造成身體傷害罪,男生今天並無答辯,要求將案件押後至3月10日,以待轉聘私人律師。

官問:讀咩科?武術呀?

裁判官又在庭上問被告:「讀咩㗎?」辯方律師即代被告回答:「讀科大。」官即澄清其實想問被告讀那一學科,並說:「我係問佢讀咩?武術呀?」辯方透露他修讀電子工程。

冰川d人做開狗 怪知要乞食
真係完全唔明。

就算MK應該都知咩叫做食得唔好嘥掛?
擺明廢事拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞