[玄幻武俠][觀察者系列]《混沌虛無》(4)

1001 回覆
722 Like 5 Dislike
我都覺
如果有十篇就好
有見地
推 就快500正皮
去過域界戰場
食飽飯睇下文幾爽
仲要四篇
上次巨人殺死嘉怡
先生即刻爆seed 到神四都擋得住 (當時先生只係半神)

唔知會唔會再死
然後入界域戰場到英靈殿,再做埋世界之心任務幫嘉怡復活

話晒 先生都係幫江河行佢果條修練之路 意圖複制另一個救世者
咁其實吉仔升lv方法好簡單
下下都搵人隊嘉怡姐就得
有見地
上次巨人殺死嘉怡
先生即刻爆seed 到神四都擋得住 (當時先生只係半神)

唔知會唔會再死
然後入界域戰場到英靈殿,再做埋世界之心任務幫嘉怡復活

話晒 先生都係幫江河行佢果條修練之路 意圖複制另一個救世者

??
先生嘅英靈殿第二世代先有
寫得好過癮,唔覺意又好快睇到尾,先生下下心之力靈異力太屈機,但先生咁聰明,做咩唔問聖皇自己兩次死裏逃生的力量係咩,有冇得修練?因為明顯係比武力更強大的存在。
有冇可能係計中計
聖皇都係奸
無英靈殿,係咪都有D類似既野呢

第一季尾有講過神階可以通過找到靈魂令死者復活,只係奧丁唔想忤逆因果而拒絶

所以呢今季嘉怡好快又會死 然後先生升上神階 再去其他界域開展尋找靈魂之旅
內容應該同江河既世界之心任務類似 (呢part應該係第三季)
可能聖皇自己都未覺醒心之力呢
都有唔同原因,

1)同聖皇唔係好熟,大家都係各取所需,又未至於要交埋底牌畀人睇
2)暫時佢只係見過自己用到,未見到其他人識用,就算聖皇去過戰場,貴為武帝,佢同樣連修真都唔識,所以依種神秘力量(心之力)佢都未必識
3)先生自己都未知心之力係咩,更加唔知靈異力,唔知點問自己都唔知嘅嘢

btw,本來神階以下心之力使用者就係屈晒機
唔排除所有可能性
只要同人有交接就會牽連到因果,而因果大小取決於該事有幾大影響
所以第一世代各個陣營都偏向獨善其身,免得招惹因果,影響修行

劇情唔會重複啦,世界之心都係存在係九域,係先生對各個域界見解嘅成果
我都岩岩都想講子爭應該唔會重複九域既劇情
重睇九域
先生話江河既靈異力可以參照先生當年走過既路變強
咁係咪先生當年都係神二果陣係自己丹田既真元力空間整左個神國直上神四?
依家答你咪劇透
之後會講
503正評了
快啲700個
聽日又4更
但係我諗唔明先生既靈異力除左虛無仲有咩係同江河既靈異力相似
對盧因文字有研究
所言甚是
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞