[玄幻武俠][觀察者系列]《混沌虛無》(4)

1001 回覆
722 Like 5 Dislike
評已正,子爭加油
如果係咁嘅話 先生就算去其他域界

都唔會搵到探天卷囉...
好難講
只需23個,23個正評,就可以係個post完結前多一更,爽兩次。
邊個仆街未正評
19個
吃我的正評攻擊啦!!!WRRYYYYY
夠700先再回post
但係..好似到依嫁都冇講過先生現今存在嘅武林域唔係始動
同埋嗰時探天卷係跟住小吉吉重生 應該就仲喺武林域嘅 如果根據分靈功嘅概念 愈高級嘅秘笈係會同秘境互相吸引(靈物和靈物) 咁即係可能會喺小吉吉將要四處探險去遺跡搵秘笈嘅時候會有機遇 但係可能又有個局內人話:

某黑影道:「現在的你,還未到時候接觸***,還是先再強大點吧。」

吉仔:「接觸什麼?不行!為了突破至武帝我必須要獲得這本秘笈!」這是那本模糊名字給他的感覺,他感覺到這本秘笈的威力和《箭術》相若。不是!是比起《箭術》還要強大很多很多倍!

黑影:「那就讓你看看實力的差距吧!」

突然有一股恐怖的威壓從黑影身上散發出來,把廖永祥和駱嘉怡壓在地上。廖永祥萬萬想不到以他九品巔峰武王的實力,與武帝只差一步之距,放眼整個大陸居然還有人能比聖皇強上不止百倍。

難道我就要在此殞落嗎?……不!就算我拼上我的性命也要讓嘉怡逃走!

突然,有一股從靈魂深處釋放出來的力量正包著廖永祥的身體,讓如千斤壓在他的威壓慢慢消脫,雖然廖永祥只有數次使用這次能力,卻好像打從心底裡便懂得使用這種力量。

虛無

但這一次,並沒有像之前一樣把東西消失至虛無。

「喲?居然已經會用心之力了?不過還是太弱。」

難道,我們真的要死在這裡?

如果係咁就完左今季,真係會嘔血。
先生之前所在嘅修真同魔法域都係始動次元
修真應該唔係 蛇話只係一個修真的中階次完
去到高階會好易比原住民排除
如果係咁嘅話 先生就算去其他域界

都唔會搵到探天卷囉...
但係..好似到依嫁都冇講過先生現今存在嘅武林域唔係始動
同埋嗰時探天卷係跟住小吉吉重生 應該就仲喺武林域嘅 如果根據分靈功嘅概念 愈高級嘅秘笈係會同秘境互相吸引(靈物和靈物) 咁即係可能會喺小吉吉將要四處探險去遺跡搵秘笈嘅時候會有機遇 但係可能又有個局內人話:

某黑影道:「現在的你,還未到時候接觸***,還是先再強大點吧。」

吉仔:「接觸什麼?不行!為了突破至武帝我必須要獲得這本秘笈!」這是那本模糊名字給他的感覺,他感覺到這本秘笈的威力和《箭術》相若。不是!是比起《箭術》還要強大很多很多倍!

黑影:「那就讓你看看實力的差距吧!」

突然有一股恐怖的威壓從黑影身上散發出來,把廖永祥和駱嘉怡壓在地上。廖永祥萬萬想不到以他一品巔峰武王的實力,與武帝只差一步之距,放眼整個大陸居然還有人能比聖皇強上不止百倍。

難道我就要在此殞落嗎?……不!就算我拼上我的性命也要讓嘉怡逃走!

突然,有一股從靈魂深處釋放出來的力量正包著廖永祥的身體,讓如千斤壓在他的威壓慢慢消脫,雖然廖永祥只有數次使用這次能力,卻好像打從心底裡便懂得使用這種力量。

虛無

但這一次,並沒有像之前一樣把東西消失至虛無。

「喲?居然已經會用心之力了?不過還是太弱。」

難道,我們真的要死在這裡?

如果係咁就完左今季,真係會嘔血。
應該唔會咁完掛
子爭從來都無令我失望過
差13正評
之前個修真域就肯肯定唔係始動次元嫁啦
因為只係中階 始動個d係最高階
依加個武林域就一定係始動
因為火雲聖皇入過域界戰場
至於魔法域我自己覺得有可能都係始動次元個個
因為佢牽涉到班神階大佬 同班神or巨人有聯繫
照計唔會係d低階野
但得1個武神神階咋喎,始動好似通街都係神階
唔只一個 而且得始動有域界戰場
所以呢個武林域一定係始動
你爬一爬之前d cm
之前有巴打都話以為始動次元d域界一街都係神階

遲d你就知
掛住你
我了
魔法域應該未必喎,如果九域爭霸係參照始動次元製造,咁始動次元嘅魔法域體系都應該係魔法(自身),而唔係之前嗰個魔法次元咁魔法(神使)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞