[BL] 第194回召集腐男腐女 天天就是天天

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
大家有冇睇過百日薔薇?
十年前睇過 跟住唔記得晒
每個人喜好唔同 睇法唔同
巨人同黑子都係紅,又多仔

其實我比較唔明點解有人覺得黑籃好腸...我覺得佢D球賽唔係好精彩
萌角色係OK
當初睇黑籃係因為朋友(腐女)講笑咁講話依套好腐
但到自己追時就唔太覺啦
不過班深櫃連登仔話係腐作嘛
佢而家有新連載
但我睇唔明佢係接住落 定係斬掉重鍊
完來係連登仔講
黑子啲比賽我覺得好睇 因為速度感夠 又熱血 又靚仔
黑籃係sell超能力美型運動番姐係同網王一樣
連登仔話唔夠男兒當入樽好睇嘛
咪話黑籃唔靠腐女紅唔起囉
其實灌籃係當年一樣咪又係bl同人多到爆
印象中光叔有講過佢一翻青二成堆同人作
不過唔肯定係堆同人作係咪全部都係灌籃
(安已不)做矖相舖發現有人帶帽

http://lih.kg/bvCreS

LIHKG @ Android

我都有聽過灌籃係拉左唔少日本畫手落坑
從而做埋漫畫家
但我一本本子都見唔到
黑子一開始已經係行唔同路線
大把仔睇啦
佢地唔抵得咁hit姐
都唔知係咪假膠
應該係當年科技冇咁先進上網搵係唔會有
當年我追黑籃連載時有人搵到jump 做嘅統計
黑籃大概有五成左右女性讀者
而女性讀者不等於腐女
Btw當時jump 入面所有連載緊嘅漫畫當中黑籃嘅女性讀者係算多 但唔係最多
頭五名冇分先後次序嘅係包括one piece, 家教, 小排球, 黑籃,銀魂
唔通op同銀魂又係腐作咩?
網王係搞笑漫畫

山根綾乃咪畫Slam Dunk起家
Slam Dunk可以話係上一輩的年代, 唔識唔出奇

利申: 唔後生但我都冇睇過
係因為有灌籃呢套經典 所以啲人會拎任何一套籃球漫同佢比 而可能因為多女睇又少女角所以話腐作?
渣ga
灌籃真心好睇 勁熱血 大cast
雖然我都淨係睇曬動畫

好似仲有幾個漫畫家畫佢起家
咩大cast
Wiki la
綠川 果時最出名?
草尾而家都好少見
可以咁講啦
補充一下其實話係腐作未必係一件壞事黎
火影同黃金魂夠俾佢地話係腐到爆啦
佢地咪又係一路睇一路j
個問題係佢地唔buy黑籃果套所以先有腐作係負面嘅意思
姐係連登仔話kpop 明星基等於
連登仔話彭于晏基等於
其實我唔後生都冇睇
龍門任佢地搬
最好業界整多啲高汁腐作啦
佢地唔鐘意超能力運動姐

當年經典
成日俾屋企人薰陶 睇過幾次
我高中時期 籃球隊既同學都有睇黑子
姐姐打籃球
你打咩位?
動畫好似我f6/7先有 果時都有男仔fd有睇
我係默默暗戀籃球隊隊長既路人甲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞