[HKCC]香港專上學院 新生入門攻略[4] 先看Q&A後發問

1001 回覆
14 Like 12 Dislike
屌你老母,我見樓主幾個posts都好好脾氣,有得google嘅野都繼續答你。
求人睇下自己咩料先,佢係你師兄,最後都答咗你,你都仲要屌返人轉頭,你係認真抵屌。
我費拎時同你嘈 佢唔屌我先 我一路都好好禮貌冇鬧人
係師弟就要被人屌嘅話 你菊花應該都幾大下
PolyU HKCC Outstanding Co-curricular Achievement Scholarship
幾多錢就唔清楚
我答左你幾次係Science and technology programme嘅必修
我承認自己頭先語氣好重 對唔住
冇事 我唔肯定所以問多左你幾次 我自己都有錯 要講聲對唔住 sorry樓主
當無數啦sorry
頭先係街個人好熱 有啲燥 sorry
要calculus notes quote 呢個回覆留tg
講明先 數科今年開始改制
內容會有出入
聽講獎學金報就有
因為冇人去報
好似除左金銀銅 dean list 嗰啲係學校決定
其他都係要自薦
幾時先有得買notebook?
hkcc係咪同poly唔同網站買?
太概月尾新生講座會派傳單宣傳
網上版就密切留意下囉
Hkcc一個網
Polyu一個網
但我地都可以用到PolyU嘅優惠
同問

Btw 我嗰科淨係paperwork 多,想部laptop可以做到gaming 野仲跟唔跟風買macbook好
macbook打機算唔算自殺式炸彈?
唔該巴打
Gaming就咪鬼買mac喇
我都明口山 但想兩全其美,又怕到時做project 同人唔同os要傳野難啲嘛
打機就唔好買mac
學校送one drive
Microsoft office 365 mac同window機都有
唔需要擔心OS唔同....掛
都係用google架喇
小弟蘋果粉
拎住部macbook pro周圍走
幾chill
不過主流大專生都係用macbook? 如果唔係design嗰類科其實係咪冇咩必要簡macbook?
我買MacBook 因為好型好chill
硬件台班巴打話macbook唔係pro都唔好買
搭單問engine係咪買唔買都無所謂?好似話純粹方便做project
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞