[HKCC]香港專上學院 新生入門攻略[4] 先看Q&A後發問

1001 回覆
14 Like 12 Dislike
唔係我玩 係心意女仔想玩 唔想佢玩到啲唔正氣日山
心儀
開sem 頭1/2week 去hall行去囉
Soc會擺booth
要calculus notes quote 呢個回覆留tg
講明先 數科今年開始改制
內容會有出入

https://t.me/eliewl
有勞哂巴打喇
即係唔好依家報?定係依家冇得報住?
而家嗰啲係大O
大O係絕對唔建議報
要我貼幾多次
想問下樓主你printer嗰到

你係咪分別示範咗ppt print同pdf print?(其實唔洗兩邊都做晒?)

仲有我留意到係一頁紙計2個qutoas?

同埋點解你有2001qutoas?

條片唔係我
1頁黑白色2quota 雙面咪4quota
但通常印lecture notes 都一開4咁樣印
Ppt同pdf都示範左
Ppt 定pdf就睇lecturer放上moodle係放咩版本
每年度即academic year 有2000 printing quota
簡單啲講就係一年2000quota
唔夠可以去用八達通增值
$10=100quota
比啲資料你:
CU IBBA 收yr2 only
另外佢每年收生人數極少,好似每年收1x個學生

其實ASSO 商科唔係好難爆4 好多科都只係背
如果你想入u 享受U-life既話 咁一定係入city mkt
BTW 睇你想點,自己衡量下囉
會所啲gym咁撚癈,擺幾個啞鈴就當健身室,咪俾你啲排骨仔去影相呃like囉
明白
但點解話u-life就要入city mkt?
u-life就入大學 冇咩特別意思
我以為依科會特別啲
入city比較想讀 enf/management or even is 多過mkt
好撚串 好好笑
Btw,真係唔好理佢啦
Hi 每日報到?
警惕世人
共建美好校園
有無巴打知道hd em大概有咩要注意?
Wa,Samsung嗰啲伏到
係咪可以分期㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞