搞到啲密碼咁複雜,係為左阻止自己登入

177 回覆
723 Like 14 Dislike
屌我都係
上次逼我轉密碼 搞到我自己都唔記得
跟手入錯3次仲block埋個account
打CS佢叫我去櫃檯
星期六仲要早起身去排隊
嬲嬲地直頭cut鳩左佢算
東亞個ebanking真係好鳩
求其搵notes / keychain記低

我都有成廿幾組密碼,都work
揾本簿抄低
我個到都係 但佢係唔可以用過往五次既密碼
右光斗?左光斗下話?弱撚智先會搞錯架喎
幾組主password +對應網站嘅iD code + datecode

例如 Lihkgforum#password1+2018
hsbcbank+password2+19970701
估唔到有人同我用同一個方法記低啲帳戶
啲人會話而家硬件好易,幾秒就hack到,set咁難冇用架
我讀cs professor話set密碼複雜有用,連登仔話冇用,睇黎佢地勁過我professor
咁你唔記得咪用咗note 記低
咁俾人見到咪又係死
乜撚野都唔知就躝返去幫你主人肥絲奶袋底啦
係都要衝出黎
你用你鍾意嘅短句set做密碼咪得囉
用Password Saver
呢個app好用
Mnbvcxz
東亞真係煩到核爆
password rule煩,仲要用screen keyboard,仲要lock左一定要去counter搞,痴線
依家既硬件點止1000 guesses/sec
有人用25 GPU cluster可以做到350,000,000,000 guesses/sec
我會用筆寫底 擺喺屋企暗角 有時連個user name都唔記得
好彩而家啲銀行apps全部有得用指紋入
要符號+大細階英文先最煩
到期又要迫轉一次
原本3個acc一樣
但有2個到期要轉
轉完我就唔記得左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞