法國啲港女好撚鐘意改啲與別不同既英文名

529 回覆
1739 Like 92 Dislike
笑咩啊?分析吓?不過唔好又用啲中三程度嘅流料來講喎
由一開始我咪問你有幾柒囉?又講唔出?
改個俄佬名就我見識少
羅x華
唔係有錢女,就係英文差到hihi先咁樣改名
識個人叫Drinkwater
外國candy 好似解係雞咁解
係咪做it
通常都係d懶係有學識既港女先會改呢d名
前老細叫Money
第一次聽呆咗

唔只港女 啲上咗年紀既師奶都好鍾意改奇鳩怪名
以前同個英國鬼仔同事好friend, 後來佢出去開會識咗個 local 妹。個妹睇中我同事, 我哋出街飲嘢成日跟埋嚟, 又當咗我情敵, 不過我唔理佢, 淨係知佢叫 Vivian。

但佢死都要add 我 fb, 見佢 fb 個名叫 Vivian Ryan River, 因為條女個樣好似賓妹, 我仲諗緊: 吓, 乜真係 mix 嚟...

之後有次見到佢張卡片, 屌, 原來佢叫Kwong Wai Yan。心諗做乜鳩扮鬼妹。頂佢唔順 block q 咗佢。後來聽佢同事講條女公屋出身屋企好窮, 好恨嫁鬼佬出國。

補充: 佢姓 Kong, 所以自稱姓氏為River。上面打錯。[/i]
表妹叫 Lucienne..
真係法國名
佢今年6歲
你個名咪Emily嘅簡稱/暱稱
Example
suki yuki = On9
笑到我仆街
hi 同事
佢係好難相處的同事
Hope van Dyne 黃蜂女
佢係羅馬尼亞裔美國人
如果姓杜 咪叫Listen To
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞