法國啲港女好撚鐘意改啲與別不同既英文名

529 回覆
1739 Like 92 Dislike
你搵到有理由我老奉要見識你哋見識過嘅嘢(仲要係一個英文名),我咪向大家say sorry即潛囉

要靠個英文名來滿足虛榮心,內容空洞,邊個更加應該深潛?
學上面話齋我駛唔駛寫返份學習評估報告俾你,感激你教我呢個字有咩得著

主旨:諷刺所謂「學多樣野」

學野有咩好諷刺?

我先賺得嗰9個英文字母,講撚到幾咁正義咁
有人用統計學出來計,要幾低概率先搵到我咁無知嘅人,連Sebastian都唔識,攞個概率來笑我都鋸啲 我就真係多謝你教我stat同prob啦

主旨:以例子比較作者認為何等程度的知識為「學多樣野」

其實唔淨止9個英文字母嘅,講詳細D其實係呢9個英文字母用呢個特定嘅循序排列並以人名嘅形式存在嘅時候並不具有『奇怪』呢個特質

點解你果個例子你又唔話『先賺得嗰幾個數字』?

原來未聽過就咁好笑,仲要俾得9個英文字母我賺

我quote返自己
根本唔需要話識某樣野嘅人就一定要笑唔識果樣野嘅人
不如講白啲,依家我知
「Sebastian = 不奇怪 = 普及率高」
咁對我生活有咩得著?

你有用過「Sebastian = 不奇怪 = 普及率高」增加貴公司生產效率?
你有應用「Sebastian = 不奇怪 = 普及率高」改善人際關係?
你有憑「Sebastian = 不奇怪 = 普及率高」要求政府正視言論自由問題?

我學咗樣冇撚用嘅嘢,仲被逼俾人笑

投資:面子
投資收益:瞭解「Sebastian = 不奇怪 = 普及率高」

我被逼投資一項蝕本生意,我唔發難

況且你明知我唔識Sebastian,唔代表要俾人笑,
但你第一時間唔係屌鳩笑我嘅人,係跳過來,屌鳩我態度惡劣
仲要扮公正
算鳩數啦你
呢D 人有phd, 我都服佢果間大學
個收益咪就係以後唔洗再俾人用呢樣野笑

你咁介意比人笑嘅話咁呢個收益其實對你好有用喎
yahoo
我唔介意俾人笑啊
我real life都成日俾人笑,我都會笑人,我覺得說說笑笑氣氛好融洽,冇問題喎

問題係:

(1)
「你搵到有理由我老奉要見識你哋見識過嘅嘢(仲要係一個英文名),我咪向大家say sorry即潛囉」

(2)
廢人要靠個英文名來利用連登做避風港,滿足現實得唔到嘅虛榮心,內容空洞

(3)
被逼投資蝕本生意

呢三樣嘢喎?
名呢D野其實好主觀
做國際學校
Ucuvuvucuviauious
識個mk妹叫 zozy
問佢個名點黎,佢好自豪話係自己發明
識有人叫Asilia
Alohomora
係做野對家,照叫佢g實屎,理鬼佢乜野文
睇過n個post,好慶幸自己個名未出現過,又無撞過名,普普通通
Anastasia 超正 by SLASH
https://youtu.be/bC8EmPA6H6g
乜你同你堂哥唔係同姓架咩
做乜撚野
笑你咪笑你 笑人都要拎牌
透明淫魔睇過未
突破盲腸
睇得多Grey上撚曬腦
Stefania Mafra
女仔叫brookie
試過返工有個新同事
個英文名勁復雜
老細一聽完問佢有冇其他名
個同事答左全名X X ying
老細聽完
得啦 咁叫你呀ying

從此冇人知佢叫咩英文名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞