法國啲港女好撚鐘意改啲與別不同既英文名

529 回覆
1739 Like 92 Dislike
有人讀Anastasia 又有人讀Anastasia
我自己就比較鍾意讀Anastasia
都聽過有人讀Anastasia既 不過比較少數
應該係我見識少
唔緊要
我係睇唔過眼啲人當連登係人生失敗嘅避風港啫

揸住隻英文字就大放厥詞,十足十啲港女係ig咁,加個filter就當自己係女神 當正ig係自己醜樣嘅避風港
識一個人叫Gucci,仲要落埋身份證
唔駛,都話你唔識學術嘢教我煮餸都得㗎,
我連煮公仔面都唔好食,你教我點樣煮個公仔面淋得來又彈牙,口感唔會粉,我都甘心俾你笑㗎喎

有長處咪笑我囉,咁都要cv
吓? ABC 咁改好普通咋
無知並唔係咩罪,人類大把野唔識啦

最緊要係虛心受教,去學習自己唔識嘅野,根本唔需要話識某樣野嘅人就一定要笑唔識果樣野嘅人,只係你自卑作怪

未聽過Sebastian呢個名唔緊要,但當其他人向你指出Sebastian並唔係咩怪雞名嘅時候,你明明可以當學多樣野,就算你質疑嘅話你都可以要求我地提供理據證明Sebastian唔係怪雞名,但係你偏偏係要喺度發難,跌落地都要楋返揸沙

你識啲我唔識嘅野好正常架,你肯講嘅話我咪當學野囉,但唔係好似你咁發難囉

諗吓如果你一開始當學咗嘢嘅話大家仲會唔會追住你嚟笑,大家而家係笑你無知定笑你嘅態度
西班牙文係 葡文唔係 好似
利申我都唔識
例如 Smith,Wightman
以前同個英國鬼仔同事好friend, 後來佢出去開會識咗個 local 妹。個妹睇中我同事, 我哋出街飲嘢成日跟埋嚟, 又當咗我情敵, 不過我唔理佢, 淨係知佢叫 Vivian。

但佢死都要add 我 fb, 見佢 fb 個名叫 Vivian Ryan River, 因為條女個樣好似賓妹, 我仲諗緊: 吓, 乜真係 mix 嚟...

之後有次見到佢張卡片, 屌, 原來佢叫Kwong Wai Yan。心諗做乜鳩扮鬼妹。頂佢唔順 block q 咗佢。後來聽佢同事講條女公屋出身屋企好窮, 好恨嫁鬼佬出國。
學上面話齋我駛唔駛寫返份學習評估報告俾你,感激你教我呢個字有咩得著

我先賺得嗰9個英文字母,講撚到幾咁正義咁
有人用統計學出來計,要幾低概率先搵到我咁無知嘅人,連Sebastian都唔識,攞個概率來笑我都鋸啲 我就真係多謝你教我stat同prob啦

原來未聽過就咁好笑,仲要俾得9個英文字母我賺
同事?
你喺度打乜嘢稻草人呢

你回應嘅野我根本冇講過

我甚至講到明話未聽過並唔可笑

繼續扮假膠 反正我打嘅字少過你
況且有咩人先講「態度」,唔係直擊問題核心,大家心照啦,
原來又係同緊一堆港女思維嘅人溝通,怪唔知得仲可以自以爲教緊人好多嘢,袋錢入人哋袋
但當其他人向你指出Sebastian並唔係咩怪雞名嘅時候,你明明可以當學多樣野
(#386, 18件家鄉雞餐, 2018)
對應你reply邊度?
原來閱讀攞U 又多一個冇料又鍾意大放厥詞嘅人
其實慣左就冇嘢

早幾年zore比人笑到反肚

而家講出黎都好似冇乜事
即係邊度?
學上面話齋我駛唔駛寫返份學習評估報告俾你,感激你教我呢個字有咩得著

主旨:諷刺所謂「學多樣野」

我先賺得嗰9個英文字母,講撚到幾咁正義咁
有人用統計學出來計,要幾低概率先搵到我咁無知嘅人,連Sebastian都唔識,攞個概率來笑我都鋸啲 我就真係多謝你教我stat同prob啦

主旨:以例子比較作者認為何等程度的知識為「學多樣野」

原來未聽過就咁好笑,仲要俾得9個英文字母我賺

捉住隻手教中文有冇易明啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞