網上號召:萬人逼爆尖沙咀,誓要大媽無碇企

437 回覆
2487 Like 22 Dislike
你俾警察拉翻轉頭咋 唔好傻啦
大家睇下啦,仲有呢的質素嘅人喺到,一萬人?打飛機就有份,掟哂的嘢落海 咁都俾你諗到,有冇用腦?
我一個可以打十個廢老,教武術既都照係咁講,有冇人一齊?
認真
偷偷地貼張"香港獨立”去佢地背脊,再post上贏國論壇
淨係三個人去,警察就話人非法集會
一億都唔怕啦。有撚人去咩
其實蒙住個頭又跑得快就無人捉到
真係好醒喎
GOGOGO
支持
啲垃圾廢老好多都得把聲,連登仔一人一拳搞掂啦
我賭實際d,當日真係過到一百個lihkg 人的話,我除左個人黎支援,仲請一百位lihkg去七仔買杯野飲又點話?
圍住佢地,唔俾班鹹濕啊伯入去咪得囉
你地唔好擺隻小強入利是封再派俾班支那大媽呀下
收工黎企下都好
你班廢柴有咁勇武旺角時期一早做撚左野啦
兜路吧
你get錯咗
根本成件事唔洗勇武
多人和平咁圍亦冇用
開咗post講點解,依家copy and paste:

首先,拉大隊嘅活動,只有兩種:(a)人數多繼而暴力驅趕、或(b)人數多而保持不暴力,用動口不動手嘅方式鬧走班大媽。
(a) 喺2018年嘅政治環境係無可能發生,我擔保你宜家警察已經用緊跟蹤陳浩天嘅手法將全部網上有關「反大媽」嘅言行做哂record,任何網上部署都一定會面上警察喺度等你出手,跟住拘捕。唯一唔會被人捕嘅方法係close group私人聯絡部署,但係咁做自然唔夠人造成羣衆,亦即係無掩護。
(b) 係重複返佔中嘅一大歷史錯誤:用一班時間寶貴嘅和平大多數去同一班時間不寶貴嘅垃圾(大媽)鬥嘥時間。佔中時期呢種策略造就咗group discussion無限loop,用落大媽身上,就會result in一大班人嘥好多政治怨氣去集中發泄,但係唔夠敵人嘅專業持久力(人哋大媽根本唔使專登搵時間去TST),跟住成件事不了了之。

講到尾,城市根本唔適合大規模陷陣,面對一班恆常性會喺同一個地方出現嘅敵人羣體,反而遊擊先係正確方向。2017年,歐美發生咗一件好值得香港網民取經嘅事件:He will not divide us。

He will not divide us (下稱HWNDU)原本係一個左膠藝員Shia Labeouf發起嘅「行爲藝術」,爲咗反對Trump嘅歧視政策帶來社會分裂,Shia去咗一個New York嘅博物館出面嘅一幅牆印咗 "He will not divide us" 呢啲字,並set機做24小時網上直播呢個空間,邀請各名人及公衆參與呢個反Trump「公開表演」。

雖然HWNDU產生嘅聲浪無香港大媽團咁勁,但係政治意識上依然辣起咗4chan同8chan /pol/版(/pol/itically incorrect「政治不正確」版)嘅注意,所以一班網絡右翼就決議去破壞呢個「表演」。/pol/ 呢班人好識玩:佢哋唔硬碰,亦都唔組團圍剿,而係將敵人嘅認真蠶食,變造自己嘅娛樂,繼而腐化成件事。

HWNDU係一個認真嘅「公共表演」,目的係羣衆反Trump,所以 /pol/ 班人就自發參加,零星咁去個HWNDU直播範圍做一啲破壞性in-joke,包括:
同啲人一齊叫He will not divide us,但係突然間變咗叫He will cum inside us
同啲人一齊叫He will not divide us,但係突然間ung埋去個咪講一啲極右嘅嘢:"We must secure the existence of our people and a future for white children." "Gas the Jews, race war now."
扮自閉症尖叫GET OUT OF MY STREAM, REEEEEEEEEEEEEEEE
用極度奇怪嘅聲線「詠唱」He will not divide us
展示Pepe海報/畫(大家可以當Pepe係/pol/嘅其中一個嘜頭,同極右有關)
Cosplay做Moonman,rap一啲極度種族歧視反移民嘅rap
喺隔離牆癡咗個Museum of KEK嘅字樣出嚟(Kek係另外一個 /pol/ 嘅meme/in-joke,基本上係「念力控制政治輿論」嘅象徵)
大叫 "Hitler did nothing wrong"

/pol/ 友仲做咗好多嘢,但係背後理念都係一樣:用敵人嘅場達到自己嘅娛樂,同時間搞到敵人想做嘅嘅失效。最後Shia本人忍唔住打人,被人拘捕。

He will not divide us呢個「表演」經過New York一役之後,去咗世界唔同地方繼續,每次都被/pol/友玩死。香港網民不妨做下research,睇吓外國網民係點樣成功咁破壞一啲敵人嘅公衆活動。以下係Internet Historian嘅四個Youtube短片,整合咗成個HWNDU戰役嘅黐線事蹟(包括有次/pol/友係點樣用空中嘅飛機航行軌跡同埋夜晚嘅星宿去定位其中一個HWNDU嘅位置,繼而玩真人版capture the flag)。

https://www.youtube.com/watch?v=_p4h3jwJob0

https://www.youtube.com/watch?v=vw9zyxm860Q

https://www.youtube.com/watch?v=3aZuj_SDqDo

https://www.youtube.com/watch?v=O_ldHq3NzC0
哇好撚勇武呀 係網站上面
過百人圍住佢一檔野 聽佢唱歌又唔打賞
出面又入唔到去 應該好快發窮惡打人
網上一萬個like我就信
出到去…
重有 平時班busking撚去哂邊?
點解最影響到佢哋嘅呢班人做咩唔組織

好想同大叔一齊跳求開心舞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞