條女好窮,想分手

499 回覆
1438 Like 648 Dislike
鴨?
但遲啲要養佢成頭家
如果屋企2件有手有腳都唔番工其實成個屋企既價值觀都會好有問題,亦包括條女本身同兄弟姐妹, 好多細節位只係味住落感受唔到, 如果樓主講既野係真咁條女一定係負資產, 即使自己係湣在中產唔等於要養佢全家, 大把選擇.
你都含撚啦,得果廿幾k,月入無十萬咪上連登啦
食屎啦樓主
拍拖為錢你去做鴨啦
同事又好人
師兄睇黎有野爆
當佢自己份報紙寫?
重點係條女點諗.係唔係乜都為屋企果D人.如果唔係.佢由佢家人窮,你地有你地成家,你驚乜
我覺得窮唔緊要,但唔好安於現況,可以諗辦法搵份好啲既工。 最怕係有啲不思進取,本身環境唔好,仲要興趣行先。
如果明知自己窮都唔為將來打算,唔搵過份工,諗住靠戈一皮野過世,咁真係含得撚。雖然有時窮真係未必係錯,上一代冇錢下一代係好難發圍,但係如果連想改進既心都冇,就想同另一半過世,咁重衰過窮
樓主可以考慮下同佢傾下,如果佢窮得離又冇志氣既話,都係趁早bye bye啦,唔係既話日後盞拖累自己,社會就係咁現實,唔通真係有愛情可以飲水飽咩
拍左三個幾月
拍左拖先知佢屋企好窮
兩老咬老綜 住公屋 屋企差人幾萬
廿中仲返緊D 19 sale工 一皮 6days

佢一個月支出如下:
3000家用
1000上網買野
2000食 車錢
3000還債

即係你當佢一個月儲到1000

但佢就自稱好有上進心
話想同我儲錢結婚 租間樓同居 生小朋友
我心諗就儲你老尾閪咩 靠你就成頭家含撚食二手飯都似

想分手
應該點同佢講 求教

直接講紅字
學下潘杰(軍師)
條女都控制唔到自己屋企人既事嫁喎
肯幫屋企還清真係好乖女
樓主搵得果兩皮幾咁少係養唔到佢既
繼續感化佢進修上進
真係愛對方 公一份婆一份都唔難成家啦!
樓主幾歲,做盛行?
唔等於養全家唔代表唔會發生
如果真係發生左 真係大把選擇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞