條女好窮,想分手

499 回覆
1438 Like 648 Dislike
你可以用港女講開果啲原因
人地自食其力 你on 撚鳩
女人窮:你真係中意佢就唔會嫌佢窮嫌佢負資產,分手啦
男人窮:佢真係中意你就唔會俾自己窮/做男人無d上進人點得,分手啦

港式男女平等又贏
你要諗下呢到多數人係咩background
婚姻就係財產債務共享呀
男人中產就要養老婆,女人中產就唔要公屋仔

港式男女平等+連登式階級觀念又贏
樓主自問條件易唔易搵到個好啲丫? 除非你層樓供斷咗, 如果唔係客觀黎睇都唔係太大優勢
你條女屋企為咩爭人錢? 會唔會斷尾? 幾萬蚊唔係咩大數目.問題係會唔會再有第二次。如果係賭毒既話冇得諗, 一定飛。
你條女其實唔係咁差, 佢食用得2000, 買野都係1000, 睇得出唔係大洗, 有時唔係睇你搵到幾多, 而家睇你剩番幾多, 樓主你搵得25000, 仲要供樓養車, 俾你搵到第二件可以滿足到佢拍拖既需要?
娶妻求淑女係啱既, 人會老幾靚既靚女都會變阿嬸, 既然搵到個性格好既做咩唔諗多陣先? 拎到綜援住得公屋既慳慳地唔駛你點養, 住板間房n無果啲先難搞
真心愛佢就應該叫佢唔好再亂洗一千上網買野
買少一千 儲多一千 或者還債
你私樓住港島,九龍定新界啊? 有冇過千尺呀?揸咩車呀,主要有冇車位,你俾咁少資料好難斷定個女仔配唔配得起你
窮人睇唔起比自己更窮既人,
仲可以講D 咩?
咁佢仲駛乜話租樓住? 9up 有個譜
睇個post既正負皮就知男女冇平等 女仔飛人窮就得,話人唔夠上進 宜家換咗男仔姐
其實從財務上黎講係應該要還清債務先

拍耐啲會開始洗你錢
等你養
叫佢出黎做
養番你轉頭
廿中有車有樓都係窮人 原來child登個個fg 50k係真架
多小朋友+ 暑假
分手啦講真... 養條女一個都算 要養佢全家 可能仲要孭佢屋企d街數上身 真係不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞