Live:一班由香港起飛的阿提哈德航空a330客機疑出問題

320 回覆
13 Like 1 Dislike
a f11? af14 ?

消防車?

消防黎
a f11? af14 ?

機管局嘅車
搞掂!

CX 班新仔日日飛

仲有龍仔呢.....人哋so 一返嚟已經飛啦....

上個月上海返嚟坐KA,見到cockpit左邊坐嗰位係一個好後生嘅哥哥仔,唔知係咪你地所講

左邊係隊長位

我知啊,但坐左邊嗰個個樣真係勁後生,男仔,唐人,我都好有疑問
Captain
安全land 左啦!
站已到 此post 已完,多謝各位。

點解成日話有一班飛膠天文膠地鐵膠小圈子(唔係全部)
都係因為咁
下下串9有興趣個d
再唔係就串人唔識google
屌走哂D人
真係冇眼睇

唔用腦唔通唔屌咩

Steven Lee 做咩要攪到無油先降落、機上既人嚇都嚇死啦
Like · Reply · 2 · Just now

其實飛機要耗油先降落真係唔算常識黎
有料個班想做科普推廣知識
係要降低番level先
正如你唔可以expect全部人都知咩係失速一樣

只可以講 睇過衝上雲霄都會知

衝上雲霄好多年前啦wo,睇左都唔會記得
再加上依家都唔會睇TVB
有d人仲當埋睇空中浩劫係常識咁...
好波

同埋赤鱲角冇番咁上下經驗都唔會俾佢入場
而家重要迫降

依個真係唔知 以為舊機場先要咁多經驗既機頭佬

因為側風好勁會成架機吹郁
所以冇經驗好易奶野

姐係每間航空公司都係飛得香港既機師一定有左一定年資?

CX 班新仔日日飛

間間上到captain有十年經驗打上啦,攞黎講

你講緊乜??? 坐RHS 唔洗做landing???

咁架架機都有captain嘛,出大事幾時到細嘅話事

平時返香港又大事?
係唔係未知咩事…?

安全降落

CX 班新仔日日飛

上個月上海返嚟坐KA,見到cockpit左邊坐嗰位係一個好後生嘅哥哥仔,唔知係咪你地所講

左邊係隊長位

我知啊,但坐左邊嗰個個樣真係勁後生,男仔,唐人,我都好有疑問

有乜咁奇.....港龍7年就可以升capt, 即係唔洗30歲

CX 班新仔日日飛

左邊係隊長位

有3個機頭有時會俾d細嘅練習/Mon住個panel

左邊係隊長位

可能人地keep 得好
終於睇到返啲窩心啲既野
日日屌支那狗屌到心理唔平衡
有無人知咩事要兜圈折返?
屌我二月頭答哩架飛歐洲

得啦得啦

咁都要屌 真心有錢就坐國泰啦

國泰咪一樣會機件故障
試過飛越太平洋途中急降美軍基地tim la
除左d第三世界國家航空公司
基本上安全程度都唔會有太大分別

左邊係隊長位

可能人地keep 得好

落地一刻幾顛簸
如果冇記錯坐右邊係鬼佬。事實上會唔會咁安排㗎?
老老豆豆中東三寶其實唔錯,分分鐘好過因航

左邊係隊長位

可能人地keep 得好

落地一刻幾顛簸

咁啱果日考試都有可能

左邊係隊長位

可能人地keep 得好

落地一刻幾顛簸

你噏乜??? 咩叫會唔會咁安排??? 華人唔可以做capt??
究竟咩事?機件malfunction?
中東三寶一定好過因航

利申坐過兩寶加因航
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞