[燈]HSI跌勢已成(含分析)

207 回覆
42 Like 28 Dislike
應該係買期貨最好, 冇時間值損耗
似乎仲有好多水位
星期一即沽
用1000點止蝕3000點止賺
同佢死過
留名跟進

成個牛市輸4萬
要沽既話至少用6個月既option
3個月太短,好易比人磨時間值
都話等反彈
你會輸錢都係無planning,想做就做
如果有1筆錢去short既話,現時只係適合用10%資金
到先前講果2個阻力位先加到40%
到時先set止蝕位,留返個逃生門比自己
個市咁弱 d錢又返晒老美
都唔知有冇力上返291 296
同埋落250 左右恆指PE都好低
除非好多大陸股盈利倒退
我唔價值投資者,唔識睇pe
Supply and demand 係最先分析既野
算,證明淡倉係阻力位開倉,一到支持位就平部分倉
一般做法都係咁
291咪上左,仲上到就唔係一浪低於一浪,跌勢已完
我好簡單,穿250天線果日已經熊左
彈彈你個大波
我都有類似的野唔明
如果彈到291甚至296 個市係咪唔會再而家咁弱 咁到時真係沽得落
岩岩侵侵一反常態星期日出文屌中國
星期一中國股票肯定大插
中國自己都顧唔掂,點會有錢流入香港,早排大牛一堆新股就知咩事啦,所以熊市就一撚定的,16年-17年 岩岩好完成4個wave ,宜家步入熊市的第三個wave,姐係跌得最長最耐果段,基本上唔會有太大的反彈。
唔洗太留意消息
阻礙自己分析
多謝提醒

忍一忍先
等埋美股左右夾擊
一定好爽
其實成左好耐啦,你見恆指望著條250天線,望左成個月掂都掂唔撚到就知熊市左好耐,係d呀婆假膠見技術性反彈就叫牛3姐
大戶最常用既技考就係等你以爲沽唔落
一到阻力位高位收市,第二日就推幾百點落去
你有無update
今日試過280企唔穩之後點發展
無人可以講到點發展
一直down trend 既話其實無咩好update
到阻力位就比位你上船,唔到咪錯過左機會
Update
Hsi 到左可以開put既位置
利申:投資係個人決定,不構成任何投資建議
上望幾多止蝕?
下望目標食糊幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞