[燈]HSI跌勢已成(含分析)

207 回覆
42 Like 28 Dislike
你估個個strong hold都係目標明確又眼光好咁樣價值投資咩... 好多時其實根本就係蟹,之後先催眠返自己「其實一開始已經係打算價值投資+平均成本法」
咪撚踢爆啦屌
好似好多人唱淡
但實際好多婆仔蟹緊 佢地跟本唔用連登
你睇朝早tvb沈大師就知 十個打上去十個都重蟹
我錯... 而家係龍市二期,去泡沫後健康整固,然後就係去返龍一期,如騰龍一樣,一飛衝天!

[url]真係講完都有少少打冷震 [/url]
聽電視同電台果啲打電話問冧把其實好有娛樂性
清識嘢
牛市果陣專問高追 熊市專問幾時反彈

呢堆先係香港股市最多果班人
仲牛三呀! 怕撚咩 頂硬上,我們有祖國 大灣區呀!
實戰先有用,睇下warren Buffett 寫比佢shareholders 果本書,裹面的心得幾好。
個d專家睇下張圖幾十秒就教人點部署點買賣就知幾有料啦
最慘係d老散聽日講幾十秒,諗都唔諗就信到十足十
我初初都諗:隻隻股都識咁撚堅?後來聽得來就知根本啲建議同定價法嚟嚟去去都係果啲

又唔駛鄧班老散慘,反正佢地都係掉低冧把問止賺、止蝕、入唔入、走唔走4種問題,其實同去廁所放得幾兩之後心情舒暢個原理差無幾
其實我都唔明點解跌左六千點都咁歌舞昇平咁

好多都跌到一年低位
因為佢地覺得會升返 假像黎
經濟無轉差仲有工返
樓市未跌
你睇下香港失業率幾多先
同埋股市同經濟唔一定同步
股市行左幾轉cycle先等於經濟行一轉
不過我睇返其實捉住2016年尾一波牛市

你求其買藍籌都升最少60-70%

唉,走得快其實都發過豬頭
好少人會捉到底部仲要係頂位走曬
不過正常都有20-30%profit
希望隻005 快點到$50 。之後儲起收息算。
$50應該無咩可能,
$60蚊見底
玩左20年股票,一張圖都未睇過,只要跟住沈大師,得天下
其實你可以出返去
無建設性既野無人想知
見到最愛既師父名點都要留個名撑場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞