[我地自己整左隻驚] 放左LINK啦

165 回覆
184 Like 19 Dislike
上個Post主要既 Q&A

Q:要情報戰都唔一定要跟pubg個形式去玩,你玩情報戰不如整隻戰爭game出黎,一樣分幾隊,係城市入面打,整大個城市,你淨係攞旺角黎做地圖都夠玩 ,之後係入面開戰會唔會更好呢?個啲規則玩法就由你地去詳細搞

A:其實你講緊既野就係Exactly就係我地做緊既野

本身我地都係做城市場景,但資源所限我地放棄左,轉做鄉郊地圖

我地整依隻Game既出發點的確係因為覺得食雞太講運氣,
於是我地就開始諗有冇可能設計到一個可以掌握到隨機結果既遊戲

我地開始做既時候個玩法已經完全唔同,遊戲入面亦都有重生同購買裝備等系統,
所以根本已經係另一個遊戲模式

開Post既時候,我地只係想用「食雞」依個名同我地既出發點黎做宣傳

Q:咁樣唔係仲運氣咩
可能行兩步下個街已經有個通關道具
打都唔洗打

A:可能上面講得唔係好清楚,其實地圖會有這約莫20個地點會有可能出現通關道具。當一場會生成5個,每隔一段時間生成,係依段間隔時間,你可以賺取資源取得下個生成通關道具既實際位置。的確運氣依然係度,但換句話說,依家可以比你做D野黎知道隨機既結果再做準備。

係個道具出現前一段時間已經會通知曬全部玩家道具生成既位置,只係得到情報既隊伍會更早知

Q:場場啲位都一樣咁有咩好玩, 啲高手實霸哂靚位

A:20個位係一樣,但每一場隨機係20個位度揀出5個。高手霸靚位只會係發生佢比人早知道個位係邊度,依個鬥早知道都係一種玩法。變相即使唔係高手,你比佢早知都可以做先準備。而且你都可以選擇係知道下下個通關道具,避開係下一次同高手打

Q:死左會有重生系統?
A:其實我地有個叫做信標既系統,每個玩家一開始會攜帶兩個。而且玩家其實都唔洗執槍,而係買槍。當玩家擊殺敵人,同埋完成某D條件都會得到資源,用黎買情報同埋武器。依個信標要放係地下用,用既時候就會變成call H.Q. airdrop,係附近既人都會見到。而依個信標亦會留低係原地,作為重生點。但係都會有機會比人獲取情報/搵出黎打爆。

而且武器同重生都係所有玩家一齊share,即係如果H.Q.得2支M4賣就成個場只會最多得2支。所以你要諗買槍先定情報先。
香港野 先支持
支持

但有陰影 啲小型online一過幾年就冇曬人玩 load入房load兩個鐘都未開到場玩
希望樓主係marketing同可持續性嗰方面下多啲功夫
lm

in hongkong we trust !!!!!!!!
唔識game 嘢但係你真係好有心有實踐 正評係俾你個心
我都想做一個十年、二十年、三十年嘅死忠玩家
緊係支持返本土野啦 加油!
我地好注重成個玩家群,我地作為Gamer都明白依樣野好重要
多謝你既支持
支持,唔好理d on9 仔
乜柒都話抄痴撚線,fps 係咁上下架啦屌有一兩個feature 就已經可以拎到隻game 好唔同
留名待買
$100嗰個including early access digital copy,咁正式發佈有冇得玩??

Sorry學生哥依家即刻拎得出來100蚊左右
留名
lm
買early access版本就可以有埋正式版
幾時有得玩?

感覺上好需要合作性同溝通,有少少hardcore
同街埸人夾打人地5fd會有好大差距
Squad?乜柒都無靠你地自己溝通

支持本土嘢
呢點我地都有諗過,到時4排就會對翻4排
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞