google pixel / pixel xl

166 回覆
3 Like 0 Dislike
我真係好撚鍾意呢部機

由milestone gs1 gn n4 n5 n6p 由到宜家
呢部真係最 perfect 既一部(本身n6p都好好,唔係bootloop問題都未會買xl 住)

正常都係新好過舊啦, 唔係換嚟做乜

淨講screen on time, 去到 n6p 時都仲係頂盡4 個鐘度, 係快左影相好左, 但樣樣都無得挑剔既都要去到呢部pixel xl 先得
尋日終於收到機
黑32G XL
原本想要128大銀但等極都無
架N6用到想掟落街
見到Google store有貨即買
xl screen on time 去到幾多個鐘?
尋日終於收到機
黑32G XL
架N6用到想掟落街

n5 都想掟落街

啲電好似去得好快咁

第一日用全日,有五粒幾鐘 on screen time,sorry 冇cap圖
以前架N6都未試過過到四粒半鐘
尋日終於收到機
黑32G XL
架N6用到想掟落街

n5 都想掟落街

完全明白,有幾個friend用緊5都長期尿袋跟身
我心諗點解你地咁都頂得順
尋日終於收到機
黑32G XL
架N6用到想掟落街

n5 都想掟落街

實要, 唔用果陣待機的確係超慳電。
但一用就倒水咁快。一定要旁身。

同埋up 到android 6 之後佢食ram 都好似唔放咁。
有時好易hang 左,要soft reset,
有時當要release 緊出黎feel 到lag。
太多app 對ram 要求多左。

相機有時用,但對焦唔多得。

基本上用到第四年作為日用已經好多係追唔上, 作為後備機係可以。

但想換番google 既。 但咁既情況好失望

第一日用全日,有五粒幾鐘 on screen time,sorry 冇cap圖

exac7ly, n乜都未試過,刷乜rom乜kernel都未試過(唔計乜鬼function都熄晒咁用,我用係乜都要開,background sync, Google now, location service etc)

但用落xl 簡直surprised, 用stock rom SOT 以前正常用量都去到5個鐘以上。宜家刷埋pure Nexus 加 custom kernel 簡直變態

廢相機又係Nexus 一路以黎既通病,係去到6p叫見得下人,但去到pixel又係升晒lv, damn I love this phone
尋日終於收到機
黑32G XL
架N6用到想掟落街

n5 都想掟落街

實要, 唔用果陣待機的確係超慳電。
但一用就倒水咁快。一定要旁身。

同埋up 到android 6 之後佢食ram 都好似唔放咁。
有時好易hang 左,要soft reset,
有時當要release 緊出黎feel 到lag。
太多app 對ram 要求多左。

相機有時用,但對焦唔多得。

基本上用到第四年作為日用已經好多係追唔上, 作為後備機係可以。

但想換番google 既。 但咁既情況好失望

其實都係果個app較最大聲先會咁,youtube打機睇片都無事
無行
Google 唔止放棄中階用家
仲放棄埋香港
無行
仲放棄埋香港

唔只香港冇,北美都冇貨

入啦 等港行等蚊訓

入啦 等港行等蚊訓

美版?

入啦 等港行等蚊訓

美版?

嘩藍色炒到幾錢?
如果有得插卡就好..
無行
仲放棄埋香港

唔只香港冇,北美都冇貨

所以部機幾好都無用啦, 宣傳做埋都無用啦,自己做晒主導都無用啦。
要入快手啦
利申 入左I7+想轉pixel xl

exac7ly, n乜都未試過,刷乜rom乜kernel都未試過(唔計乜鬼function都熄晒咁用,我用係乜都要開,background sync, Google now, location service etc)

但用落xl 簡直surprised, 用stock rom SOT 以前正常用量都去到5個鐘以上。宜家刷埋pure Nexus 加 custom kernel 簡直變態

廢相機又係Nexus 一路以黎既通病,係去到6p叫見得下人,但去到pixel又係升晒lv, damn I love this phone

嘩~stock 都5個幾鐘真係好夠用唔洗上xda搞咁多野

仲有15%電
on screen time 5粒幾鐘

嘩~stock 都5個幾鐘真係好夠用唔洗上xda搞咁多野

其實係架,不過我要root (block ad) 同埋又要用到android pay,既然都係要flash rom咁咪整埋佢, 個SOT真係不得了
今日成日返工冇乜點㩒步部機, 係lunch 狂用 whatsapp 放咗工而家啱啱出check下竟然有八十幾percent 之前嗰啲機應該得返60-70% percent左右
想問吓其實美版上網影響大唔大?
想要藍色
有行貨未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞