[少長] 公屋男家想同我爭層私樓,點算?

481 回覆
5270 Like 38 Dislike
本人女 29歲
老公家住公屋有父母同一弟(已婚有2個男B租樓住)
奶奶一直當我係外人,對我好多要求
只對叔仔同佢老婆好
因為奶奶好迷信算命,算過我無男丁

係咁的,我爸生前有層私樓
依加爸因為啲事走左,層樓就留左俾我呢個獨生女,媽咪響我細時已另嫁他人
奶奶知道層樓無我老公名就日嘈夜嘈
又猛同親戚呻,又要求想同老爺一齊搬入來住,一係就將層樓讓俾叔仔一家 ,話始終叔仔有男丁有後代,呢個時候先同我講大家自己人唔可以咁計較

依加日日打嚟嘈,咩說話都聽過哂
又話我憑咩無男丁又住層有三房既私樓
我真係好大壓力,老公又唔出聲幫我,有時講哂愛情說話哄我落佢名,老公平時對我好,係出過軌二次同個人好計較
依加真係大壓力,每次同男家食飯都會有說話聽,叔仔佢地又成日曬有後代,但又無樓住,一家當正我仇人咁
老公又咁男家又咁,已經大壓力要食安眠藥,慢慢對老公心淡,反正無小朋友,真係好想離婚

經過多日的心淡,已打算真係離婚
人生有好多10年

各位
今日晏就同完男家班西人飲茶
又係講埋啲唔岩聽既說話俾我聽
而我所謂既老公亦都係冇幫過我
終於我忍唔住同佢地嘈,我老公唔幫我不突止仲話我點可以咁同長輩講野
亦都終於我累積落來既心淡 我同佢講左離婚
我有朋友做律師,好叻!
我已經打算搵佢幫手
唔知點解一次過拍枱爆完 個心十分舒服!冇唔捨得!
可能我真係已經唔想再同佢有關係
憎佢地憎到想佢地死
記得之前有一次又係同錢有關
小妹人工只不過係一萬幾
奶奶竟要求我都要有份助養叔仔個2個仔
話大家自己人 我入左門就一樣姓
我無理過佢!

https://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27602828

老豆留落層樓關佢男家咩事
仲要貼埋樓俾佢叔仔一家
窮人想貪人層樓
最錯係條女
個男人住公屋咁低賤都嫁
窮人就係咁恐怖為左錢乜都做得出
叫班窮西繼續日日壓貴租啦
最尾果句岩
廢柴
早就應該開佢波
你忍左10年俾個叻你
得罪講句我有個女既話一定唔會俾公屋仔癡埋去佢度
唔係話咩 佢地既父母出生係個個年代連居屋都冇一定有問題 嫁左俾條公屋仔將來都唔會好過
On9層樓我老豆留比我 關你地閪事?
如果男女角色互換,答案可能大不同
咪就係,有本事就自己買到啦,要謀人哋層樓,正乞兒
咁都有得爭.....
無撚野呀?
咁難頂都忍到。。。

不如你就比左層樓佢地la
離婚
一定要
否則遲早被人毒死將層樓落格

私樓女一定有資格一定要揀私樓仔以上
貼埋個閪俾個叔仔屌算喇=.=
賣咗層樓佢再將筆錢比你老母

睇下佢個家人會點
但離婚會吾會要分層樓一半
老公平時對我好,係出過軌二次

真係幾好喎
一次都算啦仲要兩次
條女好醜好肥?
離婚啱架啦,你個前夫都係廢人嚟 你有層樓驚閪
橫掂冇仔女離婚啦
佢唔係假膠就蝕硬,
離婚都係要分身家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞