今日公司個FG返工返到痴左線

154 回覆
1764 Like 28 Dislike
你請唔請HR
屌,你係唔係我呀頭 依家intern個上司同你一樣勁好人,咁橋又係做工程
恰9fg戈d仆街
我想講……
大英袓國果d.....
例如你做healthcare, 如果同事態度差 (對patient又好,對同事又好). 有同事投訴呢,係可以比人的上health care professional council 審........
我見過有人奶過野。

香港?
BO 應該得compliance 先咁strict
最記得我上司講過,其實每個人都係千里馬,但唔係每個上司都係伯樂,每個人都應該搵份自己個伯樂,教我應該點去帶住班細,同時點會做好自己,呢返說話真係銘記于心,但最搞笑係 呢返說話係一個鬼佬同我呢個華人講,自己由細到學嘅嘢,一個鬼佬講出黎,而唔係華人阿頭講出嚟
btw , 奶野果條友,我拍過佢做野…
佢係西,但係對比香港的閪人,根本小巫見大巫。
香港,閪起上來,根本有d係近乎有精神病。
笑到癡線 假膠?
就係你d老屎忽搞到個FG痴左線
番工 有個好上司真係可遇不可求
老細從來唔鬧人 俾好大自由度
但同時 個下屬自己都要識自律 同有真正反省自己既心先得
Agree
以前做野個上司又係勁好人
又肯教,出咗事唔會屌我(當然會問點解會咁)
而係先解決咗單野先,然後再賽後檢討
我本身都係hea底,但見佢咁有心,都唔忍心一路hea,所以後尾都好落力

多謝你啊前上司
香港好難改變架啦,個個做細比人屌就想上位屌返人,真係比佢上到位又做返老屁忽做過ga野,無限loop
講真有邊個fg出黎做野唔簁篩 一蟹永遠不如一蟹,但冇人諗過點解下一代會咁 因為唔識教lo
j
建議辭晒啲西工
相信聽日全港9成私人工冇人做野
睇下啲老細會唔會改善福利環境人工
冇錯啊!
你都係咁做,咁我乜都唔識就梗係跟你啦
根本上司係一言一行都灌輸緊嘢畀下屬
689係點,佢班𡃁咪點lo,我係德資就未見過人返工玩手機,工作時間完左就收工,大家都係咁,香港成日投訴班細,但明明自己都係咁
佢一定唔係讀科大
香港唔OT唔得嘛
工作時間咪要黎玩, OT先做野
https://youtu.be/_ovdm2yX4MA

佢 shake 緊嘅時候,應該播呢首

示意圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞