今日公司個FG返工返到痴左線

154 回覆
1764 Like 28 Dislike
見佢條team有幾個人走
可能d野堆晒比佢做 workload大
FG做錯野好平常 佢又頂唔順d同事鬧佢掛
知佢條team都有老屎忽 教完一次就唔會再教
85分
Back office 都咁大壓力
m記植入式廣告
戇鳩仔先食
shake shake薯條都需要打手
你就傻 諒你個傻鳩都無膽做呢d事
老實講 我幾佩服條友
你公司係唔係請左個精神病人
追住shake
其實只係香港人奴性太重 講真返過一次港資,真心覺得香港人奴性算係計日本之後最重,有時見到d細比人屌,真係老母都出埋,都唔敢出聲,我係出邊做,德資,未見過人會屌下屬老母,唔啱就教,唔中意可以炒,屌完老母根本解決唔到問題,就算台資呢邊老細都好少屌,都係以教爲主,真係唔啱自己公司咪炒,最少我教下屬係咁,以前係德資返工,就算上司下屬都係朋友關系,每個人都有自尊心,我屌完佢唔會有改進,只會令兩者關係破裂,影響工作,我唔覺得後生呢代有咩問題,自尊心的確比我地舊一代大,但唔代表有錯。
成班比樓主假膠撚化
8/10分 加油
我見過會鬧,但屌老母真係香港特色 我有時返黎香港同呢邊d公司合作,有次見到個野當住我地面前屌,我地係客都會係我地面前唔比面屌,可想而知平時係點,我老細馬上問我係咪香港特色 講真難怪人材外流
full version
冇是咁的
乜撚野自己射
指責錯誤係冇錯,但呢家係講解決問題方法同同事相處方式,屌完佢其實係冇解決到問題 但香港唔知點解成日覺得屌完就解決左,其實諗深一層,員工收你錢,做錯事或者唔啱公司,可以炒,佢份糧其實唔包比你屌老母仲有出賣自尊心,外國對呢樣野係睇得好重 最少我做過幾間外資,同事關係好好,就算下屬唔啱呢份工都會講出黎,大家做唔成同事都可以係朋友,我反而睇唔出屌下屬對工作進度有咩成效
其實係文化問題,外資好多時出錯就係覺得係成team問題,大家一齊解決,如果單純咁去屌一個同事,一個人,變相將問題放係一個人身上,外資d管理層真係會自我反省同檢討,唔係屌左個下屬就算鳩數
Jerk off twice 咪okay囉
早一次,lunch一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞