DC 係咪輸到痴撚咗線,整套咁既野出 - SHAZAM !!!

275 回覆
165 Like 56 Dislike
其實講呢兩句說話係咪同一個人黎先
定係已經認定講得呢d都係dc狗
好有興趣睇呢套
小朋友變英雄
好有代入感

蜘蛛俠咁深入民心
都係因為係小人物大英雄

但近年d英雄好多都一開波就拯救世界
或者天生神力
真係完全投入唔到
套衫真係好唔掂,90s cosplay咁
呢套野咁拍係無問題,因為角色本身嘅性格就係要咁

拍到蝙蝠俠變on9仔先係問題,無曬處變不驚嘅感覺,成個淆底樣出曬嚟
其實DC宜家要做既應該係加強塑造現有角色既成長歷程同性格....
佢不停開新角色但缺乏基礎支持.....

Marvel既成功係因為佢地將角色重新寫成唔洗睇過漫畫都足以吸引人入場同去理解角色
再利用唔同角色同觀眾共通既可憐之處來引發共鳴

例如雷神既Loki , 美國隊長既Bucky 同 星際守護隊全體

Loki就係一直活在哥哥既陰影之下,又被身邊既人忽視同嘲諷

Bucky明明本身好威威,點知兄弟過佢頭,係有不甘但又確實妒忌唔落手

星際守護隊就係講一班犯過事既烏合之眾都可以做到大事

上面既事唔係單靠一個角色就做到,但DC一直在角色成長度著墨唔多
銀河守護隊咪用GOTG1一套介紹哂五個角色,再之前有基礎支持
DC而家要做o既應該係收皮摺埋dceu
拍左咁多套得ww叫稍為好d, 跟住JL又即刻仆直
仲夠膽死繼續拍, 真係好撚唔知醜
其實係咪想試下暗黑攪笑路線呀
你貼出黎果啲好似得叉電係諗住做笑位咋喎
套衫真係唔撚掂 劉德華大隻佬咁
我寫得唔夠詳細
我有寫埋佢地連原有既角色本身塑造得唔夠好
所以應該係深化現有角色同盡量令原有既角色引超觀眾共鳴感
咁又係Dc狗話Dc d戲有深度 夠黑暗
marvel垃圾爆谷片

依家自己又走去出爆谷片
好難唔比人抽水
唔係全部派膠位咩?
我覺得完美還原,本身阿7之前都做開搞笑應該好人戲
有預感衰過綠燈俠
我中過自殺特攻伏仲慘
我睇dc 手足應該好鍾意睇雷3 d笑位
應該會後期執下佢
marvel真係慘 講dark唔夠dc 0黎,宜家連笑位都輸埋,
我諗唔到仲點解要入場睇marvel
點會呀
M記啲陣前甩碌gag 次次都攪得咁精準咁有層次
邊似Shazam攪啲起飛失敗冷笑話睇到人打冷震

身肌肉好撚on9
拍套dc9 vs marvel9仲好睇
佢真係岩岩得到能力
試過啲能力先知自己未控得好,漫畫都有
根本唔係笑位
仲有點解你覺得sorry果道又會係笑點
岩岩得知自己有防彈能力又係笑點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞