英國外交及聯邦事務部 回應 香港民族黨 事件:選舉權、言論自由、及結社自由應被尊重

100 回覆
124 Like 2 Dislike
13億市場呀…
你會唔會過份理想化英國國會
唔係講緊當初, 係講緊依家喎.

你拎戴卓爾夫人嚟講冇用架, 你要說服嘅係梅姨喎.
UKIP一早要拉喇
同有支那做常任理事國既UN講
港人治港咪個個變曬賣港賊
要展望將來就要正視歷史先,先可以了解各方形勢同本錢
上世紀既英國其實都開始左傾,只係當初港英政府夠硬淨
講現在既話有一樣野英國依然無變,就係對條約同國際關係依舊睇重
係你會唔會過份理想化中国市場?其實唔只你同我,當初好多人包括美國佬都係
但係外資唔係直接同13億人做生意,而係同中国政府deal
新芬黨都在北愛叫北愛獨立 咪又可以選到做議員
正如上面咁講正視歷史既目的
而且你上面講「一早」我咪同你講返歷史
但你下面又講「而家」,而家主權被移交左就唔同講法啦當然
之前講左英方唔會作破壞聯合聲明既一方所以唔會話支持港獨
但英國依然都要對呢十幾萬海外國民負責任
呢個就係may姐應該做既其一件事
唔好成日偷換概念先得架喂阿哥
我講一早, 你講歷史, 歷史就已經證明咗英國冇幫過, 咁你講嚟做咩唧?

我講而家, 你就話咩為海外國民負責任, 講到尾都係剩係識用道德去勸人幫拖, 人地睬你都有尾啦.
13億市場
不過要比人偷技術
抄你果個會告返你侵權
而家美國佬都唔希罕你個13億垃圾場
英國脫歐要搵返澳加美紐r friend
一齊反你個13億垃圾場
……你應該冇讀過econ/finance
同埋睇新聞睇得太表面
牌面打關稅啫
呢幾個月股市嘅波幅已經夠某部份人賺到笑
賺到嘅錢比你打十年工嘅年收入仲多
13億人嘅外需係好大嘅一筆數目
香港作為港口2016年就處理左1980萬隻標準貨櫃
當中有中囯出口,亦有美國進口,同其他國家
美國佬唔希罕13億嘅市場?
人地玩緊貿易易差黎賺你嘅勞動力咋
打個譬喻
大陸東莞打份牛工先月薪2k
但係香港有20k
大家付出一樣嘅時間
但回報一個天同一個地
而家支那威脅到美國霸主地位
想取代美元成為國際貿易貨幣 想控制與大平洋貿易路線 取代美國高科技產業 全部都係美國最重視既范疇
美國唔係只玩貿易戰 係要係各方面隊冧你 唔會比你有番生機會
而家係鬥緊未來幾十年國運
經濟完全係次要
係呀牌面真係打關稅
牌底係要玩殘你
英國歐盟要揀邊站你話會揀邊邊
英國佬最大嘅經濟收入就係做經濟服務, 依個經濟架構已經令佢冇同中國反面嘅空間.
歐盟唔受中囯玩,習總就另起爐灶搞一帶一路
石油出產國委內瑞拉係佢想要mon實嘅盟友之一

英國佬牌面梗係按兵不動
對事頭婆黎講,中美都唔岩佢口味
兩害取其輕
blood is thicker than water就係講美國海軍指揮官抗命救英軍件事度出黎
英國一定識揀
其實國際關係唔係兩邊一定要揀一邊企架.

講打仗? 你知唔知英國佬試過連有炸盟友戰艦嘅軍事行動, 你同佢地講道義?
歐盟最多美債
而家中美互駁
踩多美國兩腳
香港短短幾年間由文明進步第一世界國家
立刻插水變到第三世界國家
又loop返個13億市埸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞