英國外交及聯邦事務部 回應 香港民族黨 事件:選舉權、言論自由、及結社自由應被尊重

100 回覆
124 Like 2 Dislike
諷刺嘅係大愛派專係要allah snackbar同埋周圍屙
因爲噉樣做先可以公諸於世佢哋嘅「愛心」
香港冇欠共產黨啲咩
破壞人哋嘅社會係共產黨嘅本性,唔關欠唔欠事
同無文化嘅生留地痴講民主自由法治,你英國佬是不是傻撚咗!
哇,唔講以爲我依家去咗港人講地page
哩個方向正確
梁天琦?
垃圾英國口交部 食撚屎啦屌你老母
最務實、可行及正確
聯合聲明失效,應該將香港交由聯合國託管
英女皇呢啲blueblood睇唔起習總同華人
但對錢銀交易就點晒頭
交比啲細嘅去做
ie文翠珊

英國有幾多資產係香港要睇返英國盤數先知
但李嘉誠都已經賣盤,上一代馬來西亞富商都易手
而家越黎越多中資
拎返香港對英國弊多於利
反而對美國嘅戰略價值更大
用黎反擊中共

但係講到底
各國角力對本地人嘅生活都係唔會點正視
因為最息息相關嘅係地產商同本地政府嘅政策
搵外援幫手小心比人食左隻車
雖然sofar有唔少港人寧願英治>中治
但無論用咩手段
keep到本土真港人治港應該先係最終目的
好正常合理,以後有任何同類野發生都應該同外國講先

一間餐廳轉餐牌,都有義務向d最大果堆客講清講楚,等佢地諗睇下以後仲幫唔幫襯

幫襯完會唔會影響自己利益,自己立場上洗唔洗制裁埋你
本地人管治香港!
暫時都睇唔到香港有這種人才!
最怕是好似香港民主黨噉,97前後,大家以為佢地會香港及香港人出聲做事,結果是專幫「中國人」做事!
如莊豐源雙非,中國人單程證來港團聚,幫「中國人」搶香港人嘅公屋及社會福利等等!
比民建聯更賣港!
香港自治甚至香港獨立其實係大英帝國對香港植民地既責任同政策
遠觀其他英屬自治領,星加玻、加拿大、澳洲等都係自戰後從帝國步向獨立
只係支那(無論国共)從中作梗威迫利誘英方放棄對香港自治政策
英國唔講支持香港獨立其實係作為聲明一方唔可以好似支那咁破壞聲明
但係香港獨立運動正正係繼承港英政府既使命
大佬呀, 英國佬有心幫就一早幫咗. 香港獨立對英國有咩著數?
當年英國把香港交給土匪黨是一個極大的錯誤!
1958,係1958年香港已經從帝國爭取到獨立經濟自由貿易區,亦成為英國以及各國商家既經濟避風塘
早期既楊慕琦計劃及至肥彭地區政策分層選舉已經睇到港英政府推行自治既決心
呢一切足以證明英國佬有心幫
香港獨立對英國有咩著數?作為鐵幕多一個盟友同多一個竹幕敵人有咩分別?而且可以作為英聯邦有更多分面既交流,你話呢
我建議你唔好睇咁多由中国人史觀寫既歷史,推薦你睇hello goodbye 1997,我以上都係quote自呢本書
最後,其他曾為植民地國家成功都係因為佢地都會正視植民歷史,而非抗拒
好簡單.

英國要幫香港獨立, 就要得罪北京.

你覺得佢地制唔制?
本地人管治香港!
暫時都睇唔到香港有這種人才!
最怕是好似香港民主黨噉,97前後,大家以為佢地會香港及香港人出聲做事,結果是專幫「中國人」做事!
如莊豐源雙非,中國人單程證來港團聚,幫「中國人」搶香港人嘅公屋及社會福利等等!
比民建聯更賣港!
香港自治甚至香港獨立其實係大英帝國對香港植民地既責任同政策
遠觀其他英屬自治領,星加玻、加拿大、澳洲等都係自戰後從帝國步向獨立
只係支那(無論国共)從中作梗威迫利誘英方放棄對香港自治政策
英國唔講支持香港獨立其實係作為聲明一方唔可以好似支那咁破壞聲明
但係香港獨立運動正正係繼承港英政府既使命
大佬呀, 英國佬有心幫就一早幫咗. 香港獨立對英國有咩著數?
1958,係1958年香港已經從帝國爭取到獨立經濟自由貿易區,亦成為英國以及各國商家既經濟避風塘
早期既楊慕琦計劃及至肥彭地區政策分層選舉已經睇到港英政府推行自治既決心
呢一切足以證明英國佬有心幫
香港獨立對英國有咩著數?作為鐵幕多一個盟友同多一個竹幕敵人有咩分別?而且可以作為英聯邦有更多面既交流,你話呢
我建議你唔好睇咁多由中国人史觀寫既歷史,推薦你睇hello goodbye 1997,我以上都係quote自呢本書
最後,其他曾為植民地國家成功都係因為佢地都會正視植民歷史,而非抗拒
得罪北京呢個term太籠統,應該分開黎講
得罪北京而令自己國家失去經濟合作夥伴,英國外交部仲有其他途徑協商
但若果因得罪北京而令導致支共武統搶奪香港傷害到國民,英國就受唔起
然而當初就係後者,因為支共武力威脅香港先至放棄推行自治,67暴動、邊界衝突、54擊落因航都係支共武力威脅既象徵

所以唔係英國怕得罪北京,而係要以保護國民為重
香港經過20年支共慢性侵略,都唔見得那裡好,表面上社區樓宇無爆彈橫飛,但本地香港人腳一點都不好受,有部分人,包括我自己現在寧願即時㩜抄,都不原見到香港慢性被侵害,被滅亡!
所以你嘅意思係香港人冇能力管自己
要英國人/其他國家嘅人黎管?
上個世紀嘅英國同而家唔同晒喇…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞