【政府打港獨】陳浩天:警方建議保安局長禁香港民族黨運作

240 回覆
13 Like 203 Dislike
呢個心態點做大事
做大事就要斬草除根
我要你星星之火都要熄滅
即係唔可以係香港集會?
中共連青政呢D 小學雞組織都要DQ,就知真係Test緊香港人
共產黨喺香港都係地下組織
但係中國憲法又話
台灣是中華人民共和國的神聖領土的一部份。完成統一祖國的大業是包括台灣同胞在內的全中國人民的神聖職責。

咁社團條例係咪暗示緊台灣唔屬於中國嘅一部份,即係台獨?

咁幾時又取締社團條例?
你終於突破盲腸了
臨立會求其夾硬改的法例成日都會有漏洞位
最出名個條就係《入境條例》,直接放雙非入來,1984年版根本無問題
係無知同班飯民先吹咩大和解

根本行緊「無23條之名,行23條之實」

咪問下Hong Kong Watch同美國佬洗唔洗諗下重新考慮下香港個位囉
港獨太年輕啦、唔好忘記中共係搞呢D起家既。玩政治邊夠中共玩。睇住啦 坐過政治監既人 就咁毀左一世。
以後出 post唔用自已名義,搵個外國巴打以民族黨xx國分部名義出,差佬問到就話香港分部已經停止運作 專頁由外國管理,咁就可以繼續玩
打稻草人好同阿爺講有做嘢嘛
等如上面班國安其實都係靠班異見人士養住
警犬
死中共如果逼人轉做地下黨就死啦
咁要入去睇下班人
呢單野應該一日消神化完啦
唔好咁勞氣 好傷精
唔係改組織名就ok
唔通自稱黑社會但講錯一粒字就無事

https://www.police.gov.hk/offbeat/759/chi/n03.htm

警察部係培訓左三合會專家
一係可以培訓非法組織專家

到時就影響個法院

你講類似民族黨的主張只要你夠影響力都可以砌你
雙非係基本法漏洞,唔關臨立會事
本身97年7月1日版本係限制咗雙非:

(a)在香港特別行政區成立以前或以後在香港出生的中國公民,而在其出生時或其後任何時間,其父親或母親已在香港定居或已享有香港居留權。
http://www.hklii.hk/chi/hk/legis/ord/115/sch1-19970701.html
咁大件事都係無人理
查實改左個名佢係咪就已經得
違法就係違法
一早就要捉晒佢地啦
gg la yes
港共不嬲咁on9
佔領果時見冇乜人出黎又整色整水提提大家
DQ青政係因為佢地唔受支那統戰
唔係時勢所迫,我相信佢地寧願走去吃喝玩樂好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞