認真問,其實住港島有咩好處???乜都貴,出旺角仲要過海

313 回覆
37 Like 435 Dislike
樓主活喺自己嘅世界
你住一世九龍啦
Sogo ,維多利亞公園作休憩地方,旺角有冇
3歲開始住銅鑼灣 住到而家 有廿幾年 去玩都係銅鑼灣 我16歲先第1次去旺角 去左之後唔想再去 好撚焗 銅鑼灣乜都有點解要去旺角 d fd約旺角都推9佢地 叫佢地黎銅鑼灣
樓主完全唔聽人講野
講左咁耐 好多時都係話港島啲嘢貴啲
樓主是咪俾唔起錢
你都係返葵度食撈麵啦
講左咁耐 好多時都係話港島啲嘢貴啲
樓主是咪俾唔起錢
你都係返葵食撈麵啦
樓主一定冇女 陣窮酸味臭撚到 我係囡囡知道你大鄉里出城咁 日日旺角行旺中,潮特 去到銅鑼灣要dup低個頭黎睇gps行 一定好有男人味 講真風氣都差好遠,旺角䜴油街又多企街,行兩步已經有唔同姐姐等住你。去百佳連收銀都有鄉音
有香港大學
可能佢住新界
少啲你咁嘅人
住華富真係好撚正 我嫲嫲嗰到 無敵大海景 夏天都會有海風送爽 真心公屋王
觀塘線好多人喎大佬
勵德村更勝一籌 有埋煙花睇 交通更方便
強烈建議政府要向港島人派發高質市民證
叮! 叮!
咩叫呢架? 依家就依家啦 邊到鄉下?
住港島過乜撚野海
銅鑼灣灣仔乜撚都有,根本唔需要過九龍

利申:住港島中環翻工,兩個月先去一次MK
華富都唔差既 有紅van直出旺角 有巴士出中環銅鑼灣 香港仔隧道塞車又可以行上面喺西環嗰邊出市區
想戲又可以去數碼港
係食野既選擇唔多 不過多數都自己煮架啦
以前細個仲有好多村友成日落公園玩捉踢街波(當而家個公園已經無撚曬人)
銅鑼灣空氣都唔好得去邊
一樣人多到痴線
不過旺角當然更迫
nigga
唔信可以問下你D港島Friend幾耐無離開過香港島
夠毒嘅成年無出過港島都唔奇
近中環,灣仔
最多金融人返工的地方
港島其實係自命「高級」「特大毒撚」自high的地方
除咗睇電腦要出黃金因為多嘢睇啲貨齊啲之外
其餘實在諗唔到有咩比唔上九龍
同旺角比銅鑼灣好行多多聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞