認真問,其實住港島有咩好處???乜都貴,出旺角仲要過海

313 回覆
37 Like 435 Dislike
講港島貴唔係50步笑100步咩
你唔好同離島比?
高質雞
Zara叫高級
而家仲食放題
大部份高級白領都係港島返工... 住得近返工自然好....

地點決定一切.... 雖然我就好憎d港島人(部份)... 叫佢過海尖東都覺得遠.... 難為新界人日日咁樣返工....鬼唔望佢公司搬去九龍東....
Ching,真心,住過赤柱亦住過荔枝角。我覺得港島比較優勢少少。講空氣差,觀塘旺角一定唔比銅鑼灣好,講物價貴九龍亦有中港城同圓方,講大陸人多,赤柱基本上得外國人,極少新移民住,但荔枝角深水埗真係另一個深圳。港島唯一比較好既就係有電車,又平,又風景又靚
夏天老銅點都完勝旺角
旺角又迫又熱唔再講
最撚on9係夏天出去周圍都滴水
屌你老母 唔講我以為去撚左水廉洞吖
港島勝在有老銅
連登好鍾意吹捧港島
好彩下個月就殺街
唔係周六日真係唔使落旺角
從來唔去旺角食埋啲低級放題

利申:住港島
有優越感
唔係新移民荼毒嘅一部份

利申:港島人
結論樓主一係假膠一係弱智
吓?我有錢 又有樓 梗係住港島啦
好憎去旺角 逼到呢
港島係一個孤島, 有咩事發生死硬

例如個核電廠爆左, 要走難, 港島既人唔洗指意走架啦
傻閪樓主
樓豬真係好撚on9,又要問,人地答你又屌人地。做乜撚
身分既象徵呀小朋友
點解d公司一定要設係中環食天價租
唔係元朗節省筆開支呀
係身分 地位既象徵呀
繼續諗你下餐食乜啦廢柴 問得出呢個問題就知你幾on9
窮就窮啦
接受唔到 就話港島多餘
九龍靜係支那人一車車 港島無咁多就已經贏鳩曬
仲想比較其他?
樓主一陣窮酸味

係呀,乜都貴呀。人地就係俾得起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞