德國一歲女童遭伊斯蘭移民斬首殺害 默克爾下令封鎖消息

160 回覆
298 Like 56 Dislike
邊度有左膠
當然你依家同我講嘢
咁姑且假設係話我啦

就算我承認當地政府反應過敏
咁又點?同影響唔到我嘅立場
因為樓主篇文依然與事實不符 上面解釋咗好多次

何況
我幾時有「支持」政府用行政手段攪異議份子?
我向來強調嘅係「封鎖」呢個字根本就係用錯
我一直留言嘅立場都係咁

不過你可以話係過度反應
就算有錯,用「封鎖」呢個字點都係不實

即係改做

默克爾政府過度反應對付拍片反移民背景網民

又接受下話
果然左癌就係左癌
咬文嚼字然後忽視動機
/呢單野四月發生
其實全球好多由左癌把持既傳媒都冇報, 使唔使我比個list你定你自己google?

你鍾意的話可以啊 畀source呢個習慣向來值得鼓勵
不過至少德國傳媒係成堆都有報
我另外個po cap咗一大堆 我估你都已經見到

/德國一歲女童遭伊斯蘭移民斬首殺害 默克爾政府用行政手段封鎖消息/
Fake news
如果你改成「漢堡政府」「涉嫌隱瞞細節」的話我就無異議

/德國一歲女童遭伊斯蘭移民斬首殺害 全球左癌把持傳媒噤聲/
係啊
反正啲人捉傳媒fake news嘅時候都係咁咬文嚼字㗎啦
你都可以話急症室傷勢分「嚴重」同「危殆」嘅分別都係咬文嚼字
中國衰格,但德國嘅事,中國邊有quali理
好呀
根據左癌理論
"南京大屠殺"都係fake news
因為"大屠殺"定義係"故意殺害大量人類"
事前冇計劃既衝突傷亡唔可以稱為"大屠殺"

點證明日本軍進入南京唔係"故意"殺人"?

中共政府二三十年前有個計劃
就係要搵出日本軍係收order故意殺人既證據
中國用左好多錢, 用左好多頂尖學者去全球搵資料
可惜結果都係搵唔到
最後報告只能話"雖然我地搵唔到日軍故意響南京殺人既證明, 但日軍南京殺人係事實已經係證據"之類
我一時唔記得呢個計劃既名, 但我相信你好快可以google到

所以
左癌們
以後唔好再講"南京大屠殺", fake news, again, FAKE NEWS
跟我講
日本進駐南京
日本進駐南京
日本進駐南京
/因為"大屠殺"定義係"故意殺害大量人類"
事前冇計劃既衝突傷亡唔可以稱為"大屠殺"/

同意你講嘅"大屠殺"定義
但係點由此得出第二句
有意圖同有明顯事前計劃係兩回事
正如士兵一時興起殺人,當然無事前計畫,但一樣有意圖

/最後報告只能話"雖然我地搵唔到日軍故意響南京殺人既證明, 但日軍南京殺人係事實已經係證據"之類/

就算搵唔到日本軍係收order故意殺人
代表日本軍唔係故意殺人
尤其是考慮到南京大屠殺嘅背景(發生於侵華戰爭期間)以及死亡人數
你話係「無意」/「意外致死」的話都真係需要好強證據

響呢種情況之下,推斷日軍故意殺人,並且名之曰「大屠殺」
完全符合你口中的「左癌理論」及相關定義
------------
當然如果有朝一日發現
事實原來係(舉例)某位遊客患病潛伏期間 將未知病毒傳入南京 無意間引發大規模瘟疫etc
咁當然就正如你所講
係另一回事 要改名啦
屠殺正式定義係有要預謀的
我地冇證據證明日軍有預謀, 中國政府都搵唔到
指示日軍要進南京城一定要和平以做榜樣既通訊就有好多
所以南京大屠殺係fake news
/屠殺正式定義係有要預謀的/
quote source please
我查字典只係話「蓄意」,無話「預謀」
noun 1. An indiscriminate and brutal slaughter of many people.
verb 1. Deliberately and brutally kill (many people)

https://en.oxforddictionaries.com/definition/massacre

/指示日軍要進南京城一定要和平以做榜樣既通訊就有好多/
咁歌頌日本軍人殺人嘅報紙都大把

/指示日軍要進南京城一定要和平以做榜樣既通訊就有好多/
咁歌頌日本軍人殺人嘅報紙都大把

日軍大本營通訊會因為預期戰敗後會被盟軍充公所以寫假野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞